Haberler

Cumhurbaşkanı Gül El Beşir Onuruna Yemek Verdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer Hasan Ahmet El Beşir onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer Hasan Ahmet El Beşir onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verdi. Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde Köşk'te verilen ilk eşli yemeğe, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, resmi ziyaret için Ankara'da bulunan Sudan Cumhurbaşkanı El Beşir ve eşi Widad Babiker Ömer onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, yemekten önce yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarihi, manevi, dini ve kültürel bağlara sahip olduğu Afrika'da yaşanan gelişmeleri dikkatle ve yakından izlediğini belirtti. Gül, Sudan'ı Afrika'da önde gelen bir dost ülke olarak gördüklerini kaydederek Sudan'la ilişkilerin geliştirilmesini istediklerini ifade etti. Türkiye'nin, bölgesinde stratejik konuma ve öneme sahip Sudan'ın istikrarına, birliğine, refahına ve kalkınmasına büyük önem verdiğini söyleyen Gül, "Her ne kadar coğrafi anlamda ülkelerimiz arasındaki mesafe büyük olsa da, insanlarımız birbirine yabancı değildir. Bu gerçeği iyi değerlendirmeli, ilişkilerimize ivme verecek şekilde kullanmalıyız" diye konuştu.

Yemekte konuşma yapan Sudan Cumhurbaşkanı El Beşir de Sudan'ın kapılarının Türkiye'ye ve özel sektöre ardına kadar açık olduğunu belirtti. El Beşir, iki ülkenin ilgi gösterdiği bir çok ortak mesele bulunduğunu ve meselelerde fikir birliği içinde olduklarını kaydetti. El Beşir, Orta Doğu'da kalıcı ve adil barışın gerçekleştirilmesi için Türkiye'nin üstlenmiş olduğu önemli rolü takdirle karşıladıklarını dile getirdi.

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde Çankaya Köşkü'nde verilen ilk eşli yemeğe TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve eşi Mehtap Güler, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de katıldı.

Yemekte davetlilere zeytinyağlı çeşitleri, karides, kuzu tandır, mevsim salata ve Türk tatlıları ikram edildi. (ANKA)

(HM/GB)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title