Haberler

Cumhurbaşkanı Gül'den "Türbana Özgürlük" Diyene Rektörlük Kıyağı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yeni Kurulan 23 Üniversitenin Rektörlerini Atadı. Gül'ün Onayına Sunulan 69 Rektör Adayından 36'sı "Türbana Özgürlük" Bildirilerine İmza Atarken, Atadığı Rektörler Arasında da Tam 16 İsim "Türbana Özgürlük" Diyen İsimler Arasından Seçildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni kurulan 23 üniversitenin rektörlerini atadı. Gül'ün onayına sunulan 69 rektör adayından 36'sı "türbana özgürlük" bildirilerine imza atarken, atadığı rektörler arasında da tam 16 isim "türbana özgürlük" diyen isimler arasından seçildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, toplam 517 adayın başvurduğu yeni kurulan 23 üniversitenin rektörlerini atadı. Cumhurbaşkanı Gül'ün atadığı isimlerin ortak özelliği "türbana özgürlük" demeleri oldu, YÖK tarafından kendisine gönderilen 69 rektör adayından 36'sı türban tartışmalarının yaşandığı dönemde "türbana özgürlük" bildirisine imza atmıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari Üniversitesi için rektör adayı olan ve "türbana hayır" bildirisine imza atmasına karşın YÖK tarafından kendisine birinci sırada gönderilen Prof. Dr. İbrahim Belenli'yi Hakkari Üniversitesi'ne rektör olarak atadı.

YÖK listesinde rektörlük için daha önce şansını deneyen ama başarısız olan adaylar da yer buldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, en fazla talep gören üniversite olan Yalova Üniversitesi'nde de kendisine birinci sırada gönderilen; YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın danışman olarak atadığı Prof. Dr. Mustafa Solak'ı atamayarak, türbana özgürlük bildirisine imza atan üçüncü sıradaki aday Prof. Dr. Niyazi Eruslu'yu rektör olarak atadı.

-TÜRBANA "EVET" DEDİLER REKTÖR OLDULAR-

Cumhurbaşkanı Gül, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü'ne YÖK tarafından ikinci sırada kendisine gönderilen ve türbana özgürlük bildirisine "evet" diyen Prof. Dr. İrfan Aslan'ı atadı.

Gül, Ardahan Üniversitesi'ne ise YÖK'ün kendisine yine üçüncü sırada gönderilen ve "türbana özgürlük" diyen Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ı rektör olarak atama kararı aldı.

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğüne ise Sakarya Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Mehmet Duman atandı. Duman, Bilecik Üniversitesi'nde rektör adayı olmuş, birinci sırada yer almasına karşın YÖK Başkanı Prof. Erdoğan Teziç tarafından liste dışı bırakılmıştı. Duman, "türbana özgürlük" bildirisine imza atan isimler arasında yer alıyor.

-MEB'DEN TÜRBANA ÖZGÜRLÜKÇÜ REKTÖR

Cumhurbaşkanı Gül, Bartın Üniversitesi'ne MEB Milli Eğitim Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ramazan Kaplan'ı rektör olarak atadı. Kaplan da "türbana özgürlük" bildirisine imza atan isimler arasında yer alıyor.

Batman Üniversitesi Rektörlüğüne ne yine "türbana özgürlük" bildirisine imza atan ve YÖK tarafından Gül'e ilk sırada gönderilen Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam atandı.

Gül, Bingöl Üniversitesi'ne YÖK tarafından kendisine ikinci sırada gönderilen "türbana özgürlük" bildirisi sahibi Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş'ı rektör olarak atadı.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğüne YÖK'ün ikinci sıra adayı Prof. Dr. Mahmut Doğru atandı. Doğru, da "türbana özgürlük" bildirisine imza atanlar arasında yer alıyor.

Gül, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne YÖK'ün birinci sıradaki adayı "türbana özgürlük" diyen Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'ı atadı.

-TÜRBANA "EVET" DİYEN, BÜROKRATI GEÇTİ-

Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz atanırken Yılmaz da, türbana evet diyenler arasında yer aldı.

Gül, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Sabri Gökmen'i getirdi. Gökmen, YÖK tarafından birinci sırada Gül'e gönderilirken, "türbana özgürlük" bildirisine imza atmıştı.

Türbana "özgürlük" diyen ve YÖK tarafından Gül'e ikinci sırada gönderilen Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Gül, Mardin Artuklu Üniversitesi'ne 2004'den bu yana Sağlık Bakanlığı'nda komisyonlarda görev yapan Prof. Dr. Mehmet Zeki Taner'in YÖK tarafından ilk sırada gönderilmesine karşın Rektörlüğüne Prof. Dr. Serdar Bedii Omay'ı atadı. Omay da türbana özgürlük bildirisine imza atmıştı.

-SAADET PARTİSİ'NİN KURUCULARINDAN AKMAZ'A REKTÖRLÜK-

Gül, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğüne türbana özgürlük diyen Prof. Dr. Nihat İnanç'ı atadı. İnanç, AKP'den Van milletvekili aday adayı olmuş, listeye giremeyince Abdüllatif Şener ile birlikte hareket ettiği ileri sürülmüştü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Siirt Üniversitesi Rektörlüğüne de yine türbana evet diyen Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları'nı atadı.

Gül, Şırnak Üniversitesi Rektörlüğüne ise Saadet Partisi Kurucular Kurulu'nda bulunan ve türbana özgürlük bildirisine de imza atan Prof. Dr. Ali Akmaz'ı atadı.

Gül, Nevşehir Üniversitesi'ne ikinci sırada kendisine gönderilen Prof. Dr. Filiz Kılıç'ı Rektör olarak atadı. Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğüne ise Cumhurbaşkanı Gül, Prof. Dr. İhsan Günaydın'ı atadı. Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne, Cumhurbaşkanı Gül'e YÖK tarafından ikinci sırada gönderilen Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu atandı. Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğüne de YÖK'ün ilk sıradaki adayı Prof. Dr. İsmail Güvenç atandı. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğüne ise Cumhurbaşkanı Gül, kendisine üçüncü sırada gönderilen Prof. Dr. Orhan Büyükalaca'yı atadı. Tunceli Üniversitesi Rektörlüğüne YÖK'ün ikinci sıradaki adayı Prof. Dr. Durmuş Boztuğ atandı. (ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title