Haberler

Cumhurbaşkanı Gül'den Milli Maç Öncesi Uyarı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin Almanya ile Oynayacağı Avrupa Futbol Şampiyonası Yarı Final Karşılaşması Öncesi, 'Sevinçlerimiz Bir Anda Acıya Dönüşmemeli' Uyarısında Bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin Almanya ile oynayacağı Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final karşılaşması öncesi, ''Sevinçlerimiz bir anda acıya dönüşmemeli'' uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde Türkiye Jokey Kulübü heyetini kabulünden önce yarın oynanacak Türkiye-Almanya maçıyla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Milli takımın başarılarının herkese çok büyük bir coşku yüklediğini ve Türkiye'de büyük bir coşku yaşandığını belirten Gül, ''Bu da tabii ki hakkımız. Bunun devam etmesini çok arzu ediyoruz. Ümit ediyorum yarınki maçta da aynı şekilde bu coşku devam edebilir'' dedi.

Bu coşku ve sevinç yaşanırken acıların da yaşandığına dikkati çeken Gül, ''Bu, doğrusu artık bize yakışmıyor. Ben de bir kez daha herkesin dikkatini çekmek istiyorum; sevinçlerimiz bir anda acıya dönüşmemeli'' diye konuştu.

Gül, dikkat çekmek istediği bir nokta daha olduğunu ifade ederek, yarınki maçın Almanya ile yapılıyor olmasının önemine işaret etti. Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Almanya çok özel, dost olduğumuz bir ülke. Her şeyden önce milyonlarca Türk vatandaşına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca biz de her sene milyonlarca Alman turiste Türkiye'de ev sahipliği yapıyoruz. Almanya özel ilişkilerimiz olan bir ülke. O açıdan bu maçın bu dostluğu pekiştirecek şekilde devam etmesi gerekir. Spor zaten centilmenliktir. Neticede tabii ki herkes kendi takımının kazanması için gayret gösterecektir. Ümit ederim ki büyük bir sevinci bir kez daha Türkiye'de yaşarız, ama bütün bunlar dost olduğumuz ülkeyle dostluğumuzu daha da pekiştirecek bir yönde olur diye arzu ediyorum. Bunu bir kez daha duyurmak istiyorum. Çünkü maçlar bitecek, yine milyonlarca Türk orada yaşamaya devam edecek, yine milyonlarca Alman da Türkiye'ye gelmeye ve burada misafir olmaya devam edecek.'' Cumhurbaşkanı Gül, milli takıma başarılar dileyerek, yarın maçı izlemek üzere Basel'de olacağını hatırlattı. Gül, final için umutlu olup olmadığının sorulması üzerine, ''İnşallah finale de gideceğiz. Finale artık hep beraber gideceğiz, eğer bu hediyeyi de verilerse bize. Göreceğiz yarın ama bu noktaya gelmek de çok büyük başarıydı'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye Jokey Kulübü heyetini kabul edeceğinin hatırlatılması ve Kazakistan'a yaptığı resmi ziyaret sırasında kendisine hediye edilen atın Türkiye'ye getirilip getirilmediğinin sorulması üzerine ise, atın Türkiye'ye geleceğini söyledi. Atın büyüdüğünü ve artık Türkiye'ye gönderilmek istendiğini ifade eden Gül, bu konuyu TJK heyetine de soracağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, açıklamalarının ardından TJK heyetini kabul etti. Kazakistan Kültür Bakanı Temirhan Dosmuhanbetov, Cumhurbaşkanı Gül'e, Almatı'daki at çiftliğinde yetiştirdiği 1,5 yaşındaki 'Cebelitarık'' isimli atı hediye etmişti.

(İHA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title