Haberler

Cumhurbaşkanı Gül'den Kuzey Irak'a Kara Harekatıyla İlgili Açıklama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kuzey Irak'a Yönelik Kara Harekatını, "Bu Harekatımızın da, Irak'ın İstikrarına ve Bölge Halkının Huzuruna Katkıda Bulunacağına İçtenlikle İnanıyorum" Sözleriyle Değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kuzey Irak'a yönelik kara harekatını, "Bu harekatımızın da, Irak'ın istikrarına ve bölge halkının huzuruna katkıda bulunacağına içtenlikle inanıyorum" sözleriyle değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde terör örgütü unsurlarına yönelik olarak başlattığı kara harekatına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasına, "Aziz vatandaşlarım" diyerek başlayan Gül, TSK'nın dün terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki unsurlarına yönelik sınırlı bir kara harekatı başlattığını belirtti. Kendisine verilen görevleri üstün vazife anlayışı içinde her zaman cesaret ve kararlılıkla yerine getiren şanlı ordunun, güç arazi ve hava şartlarına rağmen bölücü terör örgütüne karşı etkili bir harekat gerçekleştirdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Bölgede yaşayan masum sivillerin harekattan olumsuz etkilenmemeleri için azami gayret gösterilmektedir" dedi.

Zor anlarında defalarca kucak açılan ve dostane yardım elinin uzatıldığı Irak halkının Türkiye'nin kardeşi ve akrabası olduğunu belirten Gül, mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye, komşumuz Irak'ın ulusal birliğine ve toprak bütünlüğüne daima büyük önem atfetmiştir. Bu harekatımızın da, Irak'ın istikrarına ve bölge halkının huzuruna katkıda bulunacağına içtenlikle inanıyorum. Değerli vatandaşlarım, Türkiye Cumhuriyeti, devleti ve milletiyle güvenliğine tehdit teşkil eden unsurları yok etme kudretindedir. Birlik ve beraberliğini şartlar ne olursa olsun korumaya her zaman muktedirdir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin harekatta görev alan her kademedeki tüm mensuplarına bu mukaddes vatan görevinde üstün başarılar diliyorum." (TAN-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title