Haberler

Cumhurbaşkanı Gül'den, Kral Abdullah'a Karşılama Jesti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Resmi Bir Ziyaret İçin Ankara'ya Gelen Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ı Esenboğa Havaalanı'nda Bizzat Karşıladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi bir ziyaret için Ankara'ya gelen Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ı Esenboğa Havaalanı'nda bizzat karşıladı.

Dört ülkeyi kapsayan Avrupa temaslarını tamamlayan Suudi Arabistan Kralı Abdullah, resmi ziyaret için Ankara'ya geldi. 7 ayrı uçakla, çok kalabalık bir heyet eşliğinde Türkiye'ye gelen Kral Abdullah, Esenboğa Havaalanı'nda Abdullah Gül'ün başkanlığındaki bir heyet tarafından karşılandı.

Son olarak 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in daveti üzerine Ağustos 2006'da Türkiye'yi ziyaret eden Kral, Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ı kabul etmesi beklenen Kral Abdullah, Cumhurbaşkanı Gül'ün onuruna vereceği akşam yemeğine de katılacak. Yemeğe Başbakan Edoğan da katılacak.

Ankara'da yapılacak görüşmelerde ikili ilişkilerin yanısıra Ortadoğu sorunu, Irak ve İran gibi bölgesel sorunlar üzerinde durulacak. Görüşmeler sırasında Türk tarafının PKK sorununu ve Hac kotasını da dile getirmesi bekleniyor.

-ÇİFTE VERGİLENDİRME ANLAŞMASI, NİŞANLAR

     Kral Abdullah ziyareti sırasında iki ülke arasında Çifte Vergilendirme Anlaşması imzalanacak. Bu arada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kral Abdullah'a Devlet Şeref Madalyası sunacak. Kral Abdullah ise, Gül'e Abdülaziz Birinci Derece Madalyası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ise Kral Abdülaziz Nişanı tevcih edecek.

Swiss Oteli'nde ağırlanacak Kral Abdullah ve beraberindeki heyet, yarın Ankara'dan ayrılacak.

Kral Abdullah, Avrupa gezisi çerçevesinde Türkiye'den önce sırasıyla İngiltere, İsviçre, Vatikan ve Almanya'yı ziyaret etmişti. (ANKA)

(CN/KEN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title