Haberler

Cumhurbaşkanı Gül: "Bu tip yasaklar en kısa süre içinde kalkacaktır" -

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, internetin, herhangi bir şekilde bu tip platformaların tamamen kapatılmasının kanunen aslında mümkün olmadığını, ancak oralardaki ilgili sayfalarda suç işleniyorsa kapatılabileceğini belirterek, "Twitter kapanmadı gördüğünüz gibi, kullananların sayısı 'kapandı' denildiği süreçte iki misli arttı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, internetin, herhangi bir şekilde bu tip platformaların tamamen kapatılmasının kanunen aslında mümkün olmadığını, ancak oralardaki ilgili sayfalarda suç işleniyorsa kapatılabileceğini belirterek, "Twitter kapanmadı gördüğünüz gibi, kullananların sayısı 'kapandı' denildiği süreçte iki misli arttı. Bugünkü teknoloji bu şekilde. Hepimizin buna vakıf olmamız gerekir ve bunu bilmemiz gerekir. Zaman zaman bu tip büyük iletişim platformlarıyla problemler çıkabilir. Problemler çıkmadan büyük iletişim şirketleriyle çok sağlıklı diyaloglar ve iyi kanallar kurmak gerekiyor bugün" dedi.

Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere Hollanda'ya giden Gül, hareketinden önce Esenboğa Havalimanı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Twitter'a iletişim engeli konulmasının ardından kendisinini twet attığının hatırlatılması ve "Bu yasağı siz de delmiş olmadınız mı? Bir de sizin imzaladığınız yasa sonucu böyle bir şey yapılabildi gibi bir algı var, bu algıya katılıyor musunuz?" sorusu üzerine, imzaladığı ilk internet yasasının bir torba yasa içerisinde geldiğini ve içinde 156 farklı konuyu, milyonlarca insanı ilgilendiren hususlar bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Bunları ve tekrar aynı şekilde geri dönme ihtimalini de düşüne, çünkü milyonlarca insanın beklentisi çok önem arz ediyordu, o yasayı imzaladım ama imzalarken de hükümetle yakın temas içerisinde konuştum ve 1 hafta içinde yasanın değiştirilmesini ve mahsurlu noktaların giderilmesi konusunda anlaştık ve nitekim bir hafta içerisinde de yasa değişti ve herhangi bir şekilde internetin ve bu tip platformların tamamen kapatılması kanunen aslında mümkün değil. Ancak oralardaki bir sayfada birisi suç işliyorsa sadece o sayfa kapatılabilir, mevzuatımız şu anda bu şekilde, bunun bilinmesini isterim ve bunu bilerek istismar edenlere de doğrusu fırsat vermemek gerekir.

Twitter kapanmadı gördüğünüz gibi, kullananların sayısı 'kapandı' denildiği süreçte iki misli arttı. Bugünkü teknoloji bu şekilde. Hepimizin buna vakıf olmamız gerekir ve bunu bilmemiz gerekir. Zaman zaman bu tip büyük iletişim platformlarıyla problemler çıkabilir. Problemler çıkmadan büyük iletişim şirketleriyle çok sağlıklı diyaloglar ve iyi kanallar kurmak gerekiyor bugün. Bunlar yapılırsa ortaya çıkan problemler daha kolay çözülebiliyor. Bazen tabii ki haklı, gerçekten talepler söz konusu oluyor. Bunların hemen yerinde giderilmesi için de işte bu kanallara ihtiyaç var. Bu noktada biraz eksikliğimizin olduğu da gözüktü."

NATO Zirvesi için gittiği ABD'de 2012 yılında Silikon Vadisi'ni ziyaret ederek, apple, google, facebook, twitter gibi büyük şirketlerle görüşmelerde bulunduğunu hatırlatan Gül, twitter'in genç sahipleriyle de bir araya geldiklerini anlattı.

Gül, şöyle devam etti:

"Bu sıkıntılar ortaya çıkınca arkadaşlarıma talimat verdim, temasa geçtiler. Bunlarla ilişkilerimiz hep devam ediyordu, bu tatsız durumun bir an önce bitmesiyle ilgili diyaloğun hemen başlaması yönünde. Türkiye'nin bazen haklı talepleri söz konusu oluyor. Bunların anlayışla karşılanıp herhangi bir yanlış anlamaya fırsat verilmemesi ve konuşarak bu meselelerin çözülmesi yönünde de hemen görüşmelerin yapılıp bir daha bu tür şeylerin tekrarlanmaması yönünde. Bunlardan hep en üst seviyede karşılık geldi. İnanıyorum ki kısa süre içerisinde bu problem zaten bitecek. Bunlar tabii ki Türkiye gibi gelişmiş, Türkiye gibi bölgesinde önemli bir ülke, Türkiye gibi Avrupa Birliği ile müzakere yapan bir ülke için hoş olmayan durumlar oluyor. Onun için kısa süre içerisinde giderilecek."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Avrupa Birliği Abdullah Gül Türkiye Twitter Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title