Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile Görüştü (2)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda'nın Lahey kentinde gerçekleştirilen 3. Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda'nın Lahey kentinde gerçekleştirilen 3. Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katıldı. Gül, zirvenin yapıldığı World Forum binasında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Gül, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'u kabul etti. Zirvenin yapıldığı World Forum Kongre Merkezi'nde gerçekleşen görüşmede ağırlıklı olarak Suriye'deki gelişmeler ele alındı. BM Genel Sekreteri Ban, Türkiye'nin Suriye'de izlediği politika ve çok sayıda mülteciyi kabul etmiş olmasını Birleşmiş Milletler olarak büyük takdirle karşıladıklarını söyledi.

Ayrıca görüşmede Kıbrıs'ta iki toplum lideri arasında başlayan doğrudan görüşmeler de ele alındı. BM Genel Sekreteri Ban, Türkiye'nin oynadığı yapıcı rolden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

"CENEVRE SÜRECİNİN BAŞARILI OLMASI ELZEM"

Cumhurbaşkanı Gül, Suriye'deki insanlık dramının bu şekilde devam etmesinin tüm bölge ve küresel düzen bakımından daha büyük risk ve tehditler oluşturacağını, bu nedenle soruna bir an önce çözüm bulunmasının gerektiğini ve Cenevre sürecinin başarılı olmasının elzem olduğunu ifade etti.

"KIBRIS'TA KAPSAMLI ÇÖZÜM İÇİN YAPICI BİR ROL OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin Kıbrıs'ta kapsamlı bir çözüm bulunması için bugüne kadar üstlenmiş olduğu yapıcı rolü oynamaya devam edeceğini, adada iki topum lideri arasında doğrudan görüşmelerin başlamasıyla yakalanan olumlu ivmenin mutlaka olumlu sonuç verecek şekilde devam etmesi gerektiğini ve BM Genel Sekreteri'nin bu konuda aktif bir tutum içinde olmasından memnuniyet duyacağını söyledi.

CUMHURBAŞKANI GÜL, KRALİYET SARAYI'NDA VERİLEN RESEPSİYON VE ÇALIŞMA YEMEĞİNE KATILDI

Toplantıların ardında Cumhurbaşkanı Gül, Hollanda Kralı Willem-Alexander tarafından zirve münasebetiyle Kraliyet Sarayı'nda verilen resepsiyon ve çalışma yemeğine de katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Abdullah Gül Ban Ki Moon Hollanda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title