Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Arnavutluk Parlamentosu Başkanı Topalli'yi Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk ve Arnavut halkları arasında köklü dostluk ve ittifak bağları bulunduğunu belirterek, ikili ticaret hacminin ve karşılıklı yatırımların arttırılması için gayret sarf edildiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk ve Arnavut halkları arasında köklü dostluk ve ittifak bağları bulunduğunu belirterek, ikili ticaret hacminin ve karşılıklı yatırımların arttırılması için gayret sarf edildiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Arnavutluk Parlamentosu Başkanı Jozefina Topalli ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Türk ve Arnavut halkları arasında köklü dostluk ve ittifak bağları bulunduğunu belirten Gül, bu çerçevede iki ülke ilişkilerinin mükemmel bir seyirde izlediğini söyledi. 2009 yılında Arnavutluk'a gerçekleştirdiği resmi ziyaretin anılarını halen muhafaza ettiğini, 2011'de ise Arnavutluk'un önceki Cumhurbaşkanı Topi'nin Türkiye'ye resmi ziyarette bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, 2009'daki ziyareti sırasında Meclis Başkanı Topalli ile de bir araya geldiğini ve Topalli ile ayrıca 2010'da Türkiye'ye yaptığı ziyaret çerçevesinde görüştüğünü kaydetti.

Parlamenter diplomasinin günümüz uluslararası ilişkilerinde önemli bir payı bulunduğunu ve iki ülkenin milletvekilleri arasındaki dostluğun ve temasların ilişkilerin gelişmesine yardımcı olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, bu bağlamda, Meclis Başkanı Topalli'nin ziyareti ile TBMM ve Arnavutluk Parlamentosu arasındaki iş birliğinin daha da ilerletilmesini temenni ettiğini belirtti.

"ARNAVUTLUK İLE SAHİP OLDUĞUMUZ EKONOMİK VE TİCARİ İLİŞKİLERE ÖNEM VERİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, Arnavutluk ile sahip olduğu ekonomik ve ticari ilişkilerin de gelişmesine önem atfettiğini ve bu itibarla ikili ticaret hacminin ve karşılıklı yatırımların arttırılması için müşterek gayret sarf edildiğini dile getirdi. Gül, Arnavutluk'un Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinin Türkiye'de yakından takip edildiğini ve bu hedef doğrultusunda gerçekleştirilen reformların takdirle karşılandığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nişani'ye en iyi dileklerinin iletilmesini istedi.

"TÜRKİYE-ARNAVUTLUK İLİŞKİLERİNİN TARİHTEN GELEN BİR GÜCÜ VAR"

Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Topalli ise, Cumhurbaşkanı Nişani'nin selamlarını getirdiğini ve Türkiye-Arnavutluk ilişkilerinin tarihten olduğu kadar iki halkı birleştiren ortak değerlerden de güç aldığını ve her geçen gün çeşitlenerek geliştiğini ifade etti.

Türkiye'nin halen Arnavutluk'un ikinci ticari ortağı olduğunu ve Arnavutluk'ta 23 Haziran 2013 tarihinde düzenlenecek genel seçimlere hazırlanıldığını kaydeden Meclis Başkanı Topalli, ülke ekonomisinin gelişimine ve Avrupa Birliği üyelik sürecine yönelik yoğun bir reform programı uyguladıklarını belirtti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Avrupa Birliği Abdullah Gül Arnavutluk Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title