Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kucağında çocuğuyla, biçare vaziyette bize sığınmış Suriyeli hanım kardeşlerimizi, dizlerinde kalmış son dermanla, gözü yaşlı bir şekilde bize sığınmış ak sakallı ihtiyarı, yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen, hala geleceğine umutla bakan çocukları, zalime teslim edemeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kucağında çocuğuyla, biçare vaziyette bize sığınmış Suriyeli hanım kardeşlerimizi, dizlerinde kalmış son dermanla, gözü yaşlı bir şekilde bize sığınmış ak sakallı ihtiyarı, yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen, hala geleceğine umutla bakan çocukları, zalime teslim edemeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa Topçu Meydanı'nda düzenlenen Şanlıurfa Şehir Hastanesinin temel atma ve kentte yapımı tamamlanan tesis ve projelerin toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

"Ben sizin kardeşinizim, hizmetkarınızım, asla efendiniz değilim" diyen Erdoğan, Suriye'den Türkiye'ye sığınanlara sahip çıkmalarından dolayı Şanlıurfalılara teşekkür etti.

Şanlıurfalıların ensar, Suriyelilerin ise muhacir olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Onlara sizin gösterdiğiniz ilgi ve alaka çok önemliydi. Birileri Kobani'yi istismar etti. Kobani'nin geçmişi neydi Ayn el-Arab'tı onu istismar ettiler. Hükümetimizi, bizi Kobani'den gelen muhacirlere sahip çıkamamakla suçladılar. Kobani'den gelen 250 bin kişiyi buradaki kamplarda kim ağırladı? Onlara hizmeti kim verdi? Bak şimdi geri dönüyorlar değil mi. Onlara bu noktada da gerekli desteği de kim veriyor? Yine biz veriyoruz. Bu bölücü terör örgütünü arkasına alan siyasi parti maalesef yalanda çok mahir. İşte bunlara karşı benim Şanlıurfalı kardeşim yani ensar, çok diri durmalı, doğruları anlatmalı ki yalan hakim olmasın. Kardeşin kardeşe böyle zor zamanda yardımcı olması bu işin en güzel yanıdır."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelmesi halinde Türkiye'ye sığınan Suriyelileri Esed'e teslim edeceğine dikkati çeken Erdoğan, "Kardeşlerim bunların tarihinde Boraltan Köprüsü'nde kendi kardeşlerini zalim Stalin rejimine teslim etmek vardı. Daha sonra o Azeri kardeşlerimizden bir düşünür, 'keşke bizi Stalin'in askerlerine teslim etmeseydiniz de siz öldürseydiniz' dedi. Ah kardeşlerim işte CHP zihniyeti budur. Geçmişte bunu İnönü ile yaptılar, şimdi kendisi hazırlanıyor. Bu insanlar katil Esed'e verilecek, zalim Esed'e verilecek, ondan sonra bizim kardeşlerimiz orada katledilecek" diye konuştu

-"Bizim bu işlere karnımız çok tok"

Erdoğan, bölücü terör örgütünün arkasında olduğu siyasi zihniyetin de farklı olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"İşte buyurun ne diyor? 'Bizim Kabemiz Taksim' diyor. Ne diyor, 'zorunlu din dersi kalksın' diyor. Ne diyor, 'Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracağız' diyor. Ben Diyanet İşleri Başkanlığımızın bastırmış olduğu Kürtçe mealli Kuran-ı Kerim'i gösteriyorum, beyefendi bundan rahatsız oluyor. Ne diyor, 'Diyanet İşleri bundan bir tane bastırdı, onu da Cumhurbaşkanı'na gönderdi.' Eline diline dursun, ilk etapta 10 bin adet bastırıldı. Tüm Güneydoğu'ya, Doğu'ya gönderildi. İşte ortada 'Qur'ana Piroz.'  Burada. Çeşitli dillerde bastırmaya da devam ediyor. Ama bunların Kuran ile ne alakası var. Bir açıklama yapmış, 'ben Kuran'ı babamdan, dedemden öğrendim' diyor. Bizim bu işlere karnımız çok tok. Eğer sen Kuran'ı babandan, dedenden öğrendiysen o zaman Kuran neyi emrediyorsa onu yaparsın. Çünkü Kuran süs eşyası değildir. 'İnmemiştir Kuran bunu hakkıyla bilin, ne mezarda okunmak ne de fal bakmak için.' Kardeşlerim bunlara gerekli dersi vereceğinize ben yürekten inanıyorum. Kucağında çocuğuyla, biçare vaziyette bize sığınmış Suriyeli hanım kardeşlerimizi, dizlerinde kalmış son dermanla, gözü yaşlı bir şekilde bize sığınmış ak sakallı ihtiyarı, yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen, hala geleceğine umutla bakan çocukları, zalime teslim edemeyiz. Neymiş? 'Buradan elde ettiği gelirle emeklilere ikramiye verecekmiş.' Bunların sadece gözü kör, kulağı sağır değil, aynı zamanda vicdanları nasır tutmuş. Hesap bilmedikleri gibi, insanlıktan da bihaberler."

DSP, MHP ve ANAP iktidarı döneminde 25 bankanın battığını, bu dönemden AK Parti iktidarına 40 milyar dolar borç bırakıldığını belirten Erdoğan, o dönem devletin "Zorunlu Tasarruf" adı altında 15 katrilyon, Konut Edindirme Yardımı ile de 3,5 katrilyon işçi ve memurlara borçlandığını, bu borçların hepsinin AK Parti iktidarı tarafından ödendiğini söyledi.

Yolsuzlukların olduğu bir iktidarın bunları yapamayacağını vurgulayan Erdoğan, "Göreve geldik, 79 senede 610 kilometre yol yapılmıştı bu ülkede, biz 12 yılda 17 bin 600 kilometre yol yaptık. Bunlar neyle oldu? Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunları yapabilir miydi?" diye sordu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title