Haberler

Erdoğan, Putin ve Ruhani'nin Bir Araya Geldiği Suriye Zirvesi Başladı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin katıldığı Suriye konulu üçlü zirve başladı. Zirvede önemli kararların alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Soçi'de Sanatoryum Rus'taki Suriye konulu üçlü zirvesi saat 16.40'ta başladı.

PUTİN: TÜRKİYE VE İRAN SAYESİNDE DEAŞ SURİYE'DE ENGELLENDİ

Putin, zirve öncesinde yaptığı açıklamada, "Türkiye ve İran sayesinde Suriye'de DEAŞ engellendi." ifadesini kullanarak iki ülkeye teşekkür etti.

Putin, Suriye'de barış ve istikrarın sağlanması için Türkiye ve İran'ın rolüne dikkat çekti. Rus lider, "Siyasi çözüm, Cenevre süreciyle tamamlanacak. BM kararına uygun olarak etnik uzlaşı sağlanmalı" dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: SOÇİ'DE ÖNEMLİ BİR KARARA VARILACAK

Zirvenin hemen öncesinde Başbakan Yıldırım, İstanbul'da yaptığı konuşmada, Soçi Zirvesi'yle ilgili "Bir süreden beri ülkemiz, Rusya ve İran'ın müşterek inisiyatifiyle geliştirilen Suriye'deki çözüm süreci bugün Soçi'de yapılacak üçlü toplantıda önemli bir karara varılmış olacak ve BM gözetimindeki Cenevre görüşmeleri için ciddi bir hazırlığın tamamlanmasına gerçekleştirmiş olacak" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Vladimir Putin İran Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title