Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Olayın HSYK'daki Atamalarla Uzaktan Yakından Alakası Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dokunulmazlık yasasını HSYK atamalarını beklemek için son gün imzaladığı yönündeki iddialara yanıt vererek, "Olayın HSYK'daki atamalarla uzaktan yakından alakası yok. Biz Meclis'ten gelen yasaları gün olur hemen imzalarız, gün olur son gün imzalarız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, efsane boksör Muhammed Ali'nincenaze törenine katılmak için Amerika Birleşik Devletleri'nde gitti. Erdoğan, yolculuk öncesi Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Muhammed Ali'nin sadece efsane bir boksör olmadığının altını çizerek, "O aynı zamanda yumruklarını dünyadaki tüm ezilenler, mazlum halklar için sallayan bir özgürlük savaşçısıydı. Ringlerin olduğu kadar gönüllerin de şampiyonudur. Ayrıca Ali, 'Allah'tan zenginlik istedim, hamdolsun o bana İslam'ı verdi' diyen bir insandı. Onun son damlasına kadar hak edilmiş başarısının arkasında inanç, azim ve kararlılığının rolü büyüktür. Irkçılığa ve ayrımcılığa karşı verdiği mücadelesini her zaman hayırla yad edeceğiz. Kendisi ülkemizi de ziyaret etmişti. Türkiye CUmhurbaşkanı olarak cenazesine katılarak, hem son görevimizi yapacağız, hem de gecikmiş de olsa ziyaretine muhabelede bulunmuş olacağız. Onun duruşu, bizim için ilham kaynağı olmaya devam edecek" diye konuştu.

Erdoğan, cenazenin dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyarette, yabancı üst düzey zevatla da görüşmeler yapacağını ve yakın geçmişte ABD'ye göç eden Ahıska Türkler ile de biraraya geleceğini söyledi.

'BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ, BUGÜNE DEK OLDUĞU GİBİ OLMAYACAKTIR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dokunulmazlıklarla ilgili yasayı, yasal sürenin son günün imzalamasına dönük eleştirilere yanıt vererek, "Boş da durmuyoruz, işlerimiz var. Olayın HSYK'daki atamalarla uzaktan yakından alakası yok. Biz Meclis'ten gelen yasaları gün olur hemen imzalarız, gün olur son gün imzalarız. Bunlar siparişle olan işler değil. Önemli olan zamanında imzalanmasıdır" diye konuştu.

Erdoğan, Alman Parlamentosunda alınan Ermeni kararına ilişkin yaptırımların neler olacağıyla ilgili soruya şöyle yanıt verdi:

"Bu tür adımlar açıklanarak yapılmaz. Dün akşamda Güvenlik Zirvesi'nde bu konuyu ele aldık. Fakat bizim medyamız bazı şeyleri çok acele yakalamak, görmek, ona göre de heralde kendi yol haritasını çizmek istiyor. Biz şu anda ne gibi uygulamalar yapacağız, bütün bunlara yönelik hükümetimizle yaptığımız çalışmada bazı başlıkları belirledik. Bu tabi ilişkilerimiz açısında üzerinde düşünmemiz gereken konulardır. Her şeyden önce Almanya'nın attığı bu yanlış adımdan dönmesi gerekir. Eğer Almanya bu yanlış adımdan dönmeyecek olursa, atmamız gereken adımlar farklı olacaktır. Bundan sonraki süreç, bugüne dek olduğu gibi olmayacaktır. 3-3,5 milyon şu anda Türkün olduğu Almanya'da bir süreç var. Bundan sonra çok daha dikkatli bir şekilde yürüyecektir."

Öte yandan Erdoğan, ABD Başkanı ile görüşmesi olup olmayacağı yönündeki soruya ise, "Oraya gelecek olanları bilemiyorum, ancak bu tür toplantılarda değişik ülkelerden gelen devlet başkanları varsa, oralarda da anında bu tür görüşmeleri yapmak mümkün oluyor. Bu da orada anında bir gelişebilecek bir görüşmeler zinciri olabilir" şeklinde yanıt verdi.

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan Muhammed Ali Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title