Haberler

ABD'de Ağlatan Buluşma! Filistinli Vatandaş, Erdoğan'ı Görür Görmez Boynuna Sarıldı

Güncelleme:

ABD'de Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi'nin düzenlediği etkinliğinde Başkan Erdoğan'ın boynuna sarılan Filistinli Ebubekir Serag, "Çok mutluyum, bu benim için bir rüyadan daha fazla bir şey" ifadesini kullandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi'nin (TASC) düzenlediği etkinliğe katıldı. Erdoğan burada büyük bir coşkuyla karşılandı. Erdoğan'a sarılarak kendisiyle bir süre görüşen Filistinli Ebubekir Serag, "Çok mutluyum, bu benim için bir rüyadan daha fazla bir şey. Bunun gerçek olduğuna bile inanamıyorum. 78 yaşındayım ve hayatım boyunca hiçbir lideri sevmediğim kadar Erdoğan'ı sevdim. İmkanım olsa bütün isteğimle hayatımdan alıp onun güvenliği ve selameti için verirdim" dedi.

ELLERİNDE "ERDOĞAN'I SEVİYORUZ" PANKARTLARIYLA BAŞKAN ERDOĞAN'I SELAMLADILAR

ABD'de yaşayan Türkler ve Amerikalı Müslümanlar, Başkan Erdoğan'ı TASC önderliğinde düzenlenen buluşma programın düzenlendiği salonda büyük bir coşkuyla karşıladı. Katılımcılar ellerinde "We love Erdoğan" (Erdoğan'ı seviyoruz), "We Love Türkiye" (Türkiye'yi seviyoruz) yazılı pankartlar ve Türk bayraklarıyla Başkan Erdoğan'ı selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta Türk - İslam Âleminin Temsilcileriyle Buluştu

"ERDOĞAN, DÜNYANIN HER YERİNDE 100 MİLYONLARIN GÖNLÜNDE TAHT KURDU"

TASC Eş Başkanı Halil Mutlu programda yaptığı konuşmada, "Bu süreçte bazı devletlerin küresel sorunları siyasi çıkarlar adına müslümanların öldürülmesini karşı çıkmak bir yana burada işlenen insanlık suçuna açıktan destek olduklarına tanıklık ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım tam bu noktada ezberleri bozan, adalet ve insanlık onuruna sahip çıkan dik duruşunuz ve hakikat anlayışınızla Müslümanlar başta olmak üzere dünyanın her yerinde 100 milyonların gönlünde taht kurdunuz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta Türk - İslam Âleminin Temsilcileriyle Buluştu

"DÜNYANIN GERÇEKTEN 5'TEN BÜYÜK OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO) Genel Sekreteri Usame Cemal ise konuşmasında Türkiye'nin ümmete yaptığı yardımlar ve batıyla kurduğu güçlü ilişkilerle kendini geliştirdiğini belirterek, "Yüksek bedeller ödemek zorunda kalsa bile türkiye mazluma sahip çıktı. Şimdi de kendi modern tarihini yazıyor. Arakan'da, Yemen'de, Suriye'de her yerde." görüşünü paylaştı. Türkiye'nin Rusya ile vardığı Soçi mutabakatını anımsatan Cemal, "Dünyanın 5 süper gücü İdlib'deki krize bir çözüm bulamazken bunu siz yaptığınız. Dünya'nın gerçekten 5'ten büyük olduğunu gösterdiniz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta Türk - İslam Âleminin Temsilcileriyle Buluştu

"TÜRKİYE VE ABD'NİN BİR AN ÖNCE MUTABAKATA VARMASI İÇİN DUA EDİYORUZ"

Türkiye ve ABD arasında son dönemde yaşanan gerginliği de değinen Cemal, "ABD'deki Müslümanlara olarak Türkiye ve ABD'nin bir an önce bir mutabakata varması için dua ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta Türk - İslam Âleminin Temsilcileriyle Buluştu

"TÜRKİYE DÜNYADAKİ TÜM MÜSLÜMANLARIN KARDEŞİDİR"

New York Meclis-i Şura Başkanı Abdel Hafid de buradaki konuşmasında, Türkiye'deki 25 Haziran seçimlerini yakından takip ettiğini belirterek, "Türk insanını bir seçimin nasıl yapılır gösterdiği için tebrik ediyorum." dedi.

ABD'deki Müslümanların İslam'a karşı uygulanan zulmü ve İslamofobiye karşı çıkmaya devam edeceğine ve bu konuda Türkiye'yi örnek aldıklarına işaret ederek, "Türkiye dünyadaki tüm Müslümanların kardeşidir." diye konuştu. Salonda bin 200'ün üzerinde katılımcı bulunurken bini aşkın kişi de salonun dışında bekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta Türk - İslam Âleminin Temsilcileriyle Buluştu

ERDOĞAN'A SARILAN FİLİSTİNLİ SERAG: BİR RÜYADAN FAZLA BİR ŞEY

Öte yandan program sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına giderek kendisiyle bir süre görüşen Filistinli Ebubekir Serag, açıklamalarda bulundu. California'daki Glendale İslam Merkezi Başkanı Serag,"Çok mutluyum, bu benim için bir rüyadan daha fazla bir şey. Bunun gerçek olduğuna bile inanamıyorum." dedi. Serag, "78 yaşındayım ve hayatım boyunca hiçbir lideri sevmediğim kadar Erdoğan'ı sevdim. İmkanım olsa bütün isteğimle hayatımdan alıp onun güvenliği ve selameti için verirdim." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta Türk - İslam Âleminin Temsilcileriyle Buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın insanlığa hizmet konusunda sorumlu davrandığını kaydeden Serag, "Kendisine 3 sayfalık bir mektup verdim ve tüm ümmetin arkasında olduğunu anlattım." şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan New York Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title