Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğitimde Arzu Ettiğimiz Neticeleri Elde Edemedik

Güncelleme:

Dokuz Eylül Üniversitesi akademik yılı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli eğitimde hem içerik hem sistem konusunda sıkıntılarımız var. İstediğimiz neticeleri elde edemedik" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi akademik yılı açılış töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim sistemiyle alakalı önemli değerlendirmelerde bulundu.

Milli eğitimde hem içerik hem sistem konusunda sıkıntılar olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Yitik kaybedildiği yerde bulunur. Cevher bu topraklarda saklı. O zaman sorunun çözümünü de burada arayacağız. Eğitimde arzu ettiğimiz neticeleri elde ettiğimizi söyleyemiyorum.. İnşallah önümüzdeki kısa zaman içerisinde atacağımız adımlarla yeni bir çıkış yeni bir diriliş gerçekleştireceğiz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"Her zaman ifade ettiğim gibi başarı hangi işi yaptığınızla değil işi nasıl yaptığınızla ilgilidir. Türkiye devletiyle milletiyle kurumlarıyla kadim bir devlete ve millete sahibiz.Her alanda kökleri derinlere inen kurumlara sahibiz. Bugün en büyük 500 üniversitesi arasında esamesi okunmuyor. Demek ki bir şeyleri unuttuk bir şeyleri kaybettik.

"YENİ BİR ÇIKIŞ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Yitik kaybedildiği yerde bulunur. Cevher bu topraklarda saklı. O zaman sorunun çözümünü de burada arayacağız. Eğitimde arzu ettiğimiz neticeleri elde ettiğimizi söyleyemiyorum.. İnşallah önümüzdeki kısa zaman içerisinde atacağımız adımlarla yeni bir çıkış yeni bir diriliş gerçekleştireceğiz.

"BÖLGEDE HAYATINIZI SÜRDÜRMEK İSTİYORSANIZ..."

Hedefimiz eğitimi hem içerik hem sistem olarak Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasına katkı sağalacak seviyeye çıkarmaktır. Ülkeleri ayakta tutmak için yürütülen çalışmalarda akademiyi ve özel sektör kuşun uçmasını sağlayan iki kanat olarak görüyorum. Bu bölgede hayatınızı sürdürmek istiyorsanız güçlü bir orduya, bağımsız bir ekonomiye sahip olacaksınız. Bunlara bilimsel altyapı oluşturacak bir akademiye sahip olacaksınız. Tüm bunlar yoksa size hayat hakkı tanımıyorlar. Türkiye ordusundan ekonomisinden her alanda oyalandı, geriletildi. Hedeflerinden uzaklaştırıldı.

"YOLUMUZDAN SAPMADIK"

İşte 2002 sonunda göreve geldiğimizde milli savunmamızın yüzde 20 ihtiyacını karşılar durumdaydık. Ama biz bunu yüzde 65'e çıkarmış durumdayız. İhtiyaçlarımızda 'kongreden izin çıkmıyor' diyorlardı, kötü komşular bizi ev sahibi yaptı. Biz bunları üretir duruma geldik. Diğer eksiklerimizi de gidereceğiz. Buna mecburuz. Sınırlarımız içinde ve dışında ne yaşarsak yaşayalım asıl hedeflerimizden kopmadık, ne bela musallat edilirse edilsin yolumuzdan sapmadık.

"DÜNYANIN TAKDİRİNİ KAZANIYORUZ"

Düne kadar ekonomik şantajlarla siyasi irademize ipotek konulmasına rıza gösterilirken kendi yol haritamızla yola devam ediyoruz. Büyük devlet olmak lafla olmuyor, icraatla oluyor. Daha düne kadar teröristlerle kendi sınırlarımızda dahi mücadele etmekte zorlanırken şimdi dünyanın her yerinde teröristlere hayatı zindan ediyoruz. Kaçacak delik arıyorlar. Nereden nereye geldik. İman öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır. İnsani duruşumuzla da dünyanın takdirini kazanıyoruz.

"ELLERİNİ OVUŞTURANLAR HÜSRANA UĞRADI"

Son günlerde döviz kuru yükseldi, faizler yükseldi diye birileri hemen ellerini ovuşturmaya başladı. Hedeflerimize kilitlendik, yolumuza devam ettik. Biz sağlam durunca ellerini ovuşturanlar hüsrana uğradı."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title