Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te soruları yanıtladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın "İdlib konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte çalışıyoruz" şeklindeki açıklamasını, "Her an her türlü dayanışmamız olabilir." diye değerlendirdi.

Erdoğan, Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Darbe iddialarına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Böyle bir şeye siz inanıyor musunuz? Bunlar tamamen bir kumpanya. Bu kampanyaya da maalesef doluşa gelip sizin gibi, hakikaten saygın olan gazeteci arkadaşlarımızın bu oyuna gelmelerini anlamakta zorlanıyorum." diye konuştu.

Bütün bu kampanyaların ülkeye ve millete ihanet olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kimsenin bu milletin hafızasını karıştırmaya hakkı yok. Bugün konuşmamda gerekenleri söyledim. Bunlar hain. Böyle bir hava hissediyor musunuz? Böyle bir şey var mı? Herkes huzur içerisinde geziyor, tozuyor, yiyor, içiyor, her şey yerinde. Herhalde bunlar pek yiyip içemiyor, gezip tozamıyor. Bunları yapamadığı için de herhalde darbenin nal sesleri geliyor bunlara? Bizim böyle bir derdimiz yok. Bu ülke 15 Temmuz'u yaşadı. 15 Temmuz'u yaşatanlara da gereken cevabı benim milletim verdi. Bundan sonra böyle bir şeyde bunlar, bunun katbekat fazlasıyla bedelini öderler. Böyle bir şey söz konusu değil. Bunun bir defa adını bile anmak bize haramdır."

Osman Kavala'ya, Gezi olaylarına ilişkin davanın ardından başka bir soruşturma nedeniyle tekrar gözaltı kararı verildiği ve bunun üzerine yargıya yönelik eleştirilen bulunduğunun ifade edilmesi üzerine de Erdoğan, bu eleştirilere katılmadığını dile getirdi.

Erdoğan, "İşine gelen, yargının verdiği olumlu karara, 'yargı iyi karar verdi' derken, işlerine gelmeyen karar için niçin yargıyı eleştirme yoluna gidiyorlar? Yargı bir kısmını tahliye etti ama Kavala ile ilgili de bu kararı verdi. Saygı duymaları lazım." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın "İdlib konusunda Erdoğan ile birlikte çalışıyoruz" şeklinde açıklaması hatırlatılarak, " Türkiye'nin olası bir harekatında ABD nasıl bir destek sağlayacak? Trump ile bu konuyu görüştünüz mü?" sorusuna ise Erdoğan, "Her an her türlü dayanışmamız olabilir." karşılığını verdi.

-"Kurullar, onlara da yardımcı olur"

Erdoğan, İdlib'e olası bir harekatta hava unsurlarının kullanılıp kullanılmayacağı ve bu harekatın adının ne olacağı yönündeki soruyu, "Dedik ya, 'Bir gece ansızın gelebiliriz.' Bir gece ansızın geldiğimizde adıyla sanıyla, her şeyiyle geliriz." diye yanıtladı.

"Rusya tarafından, 'Türkiye'nin Suriye askerine yapacağı bir operasyon en kötü senaryo' olarak nitelendiriliyor. Bunu siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Erdoğan, "Bizim arkadaşlarımızın yaptığı görüşmelerde, bana böyle bir şey gelmiş değil. Rusya'nın bu tür kötü senaryoların içinde yer alacağına inanmıyorum." dedi.

İş Bankası ile ilgili AK Parti'de kurulan bir komisyona, BDDK ve SPK başkanlarının katılmasına yönelik eleştirilerin bulunduğunun ifade edilmesi üzerine de Erdoğan, "Gerekli olduğu zamanlarda her parti bu kurumlardan istifade edebilir. Bu kurumlar devletindir ama millete hizmet etmekle mükelleftir. Diyelim ki, CHP gidip bu kurullardan herhangi bir konuda istifade etmek isterse kurullar onlara da yardımcı olur. Niye rahatsız oluyorlar ki?" diye konuştu.

"Kamuya girişte güvenlik soruşturmalarını yeniden getirmek istiyor musunuz?" sorusu üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, her an gündemlerinde olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye İdlib Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title