Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Listeleri Hazırlarken Her Aşamayı Hesaplamış

AK Parti'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın listeleri hazırlarken TBMM seçimi, kabine ve belediye seçimini "aşama aşama" düşündüğü belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nda yer alan 22 ismi milletvekili listelerinde önemli noktalara yerleştirdi. Yeni sistemde bakanlar parlamento dışından atanacağı için bu isimlerin yeniden bakan olup olamayacakları henüz belli değil.

Ancak kulislere yansıyanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parlamento seçimini, bakanların atanmasını, belediye başkanlarının belirlenmesini aşama aşama düşündüğünü ortaya koyuyor.

Buna göre Erdoğan, 24 Haziran'da TBMM'de yeterli çoğunluğu sağlarsa listeye koyduğu 22 kabine üyesinden bazılarını bakan olarak değerlendirecek. Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde de yine bazı isimler milletvekilliğinden istifa ederek, belediye başkanı adayı olacak.

HEDEF YÜZDE 50+1 OY

Gazete Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre Erdoğan, 24 Haziran'da yapılacak iki seçimden de zaferle ayrılmak istiyor. Cumhurbaşkanlığında yüzde 50 artı 1 oyu hedefleyen Erdoğan, milletvekili genel seçimlerinde de 600 üyeli parlamentoda çoğunluğu elde edecek bir sandalye sayısına ulaşmayı amaçlıyor. Sadece cumhurbaşkanlığı değil milletvekili seçimlerinin de çok önemli olduğunu sık sık vurgulayan Erdoğan, AK Parti'nin milletvekili listelerine de bunu yansıttı.

HEDEF 300 VEKİL ÜSTÜNE ÇIKMAK

27 üyeli Bakanlar Kurulu'nun 22'si AK Parti listelerinin vitrini denebilecek ön sıralara yerleştirildi. Erdoğan, kamuoyunda tanınan, etki alanı olan bu isimlerle milletvekili sayısında 300'ün üzerine çıkmayı amaçlıyor.

4-5 İSİM BAKAN OLABİLİR

Bu gerçekleştikten sonra yeni bir aşamaya geçilecek. Yeni sistemde bakanlar TBMM dışından atanıyor. Bakanların belirlenmesi sürecinde, Meclis çoğunluğu konusunda sorun yaşanmazsa milletvekil listelerine yazılan 4-5 ismin bakan olarak atanabileceği ifade ediliyor. Bakan olan milletvekilleri, vekilliği bırakmak zorunda olacak.

Mart 2019'da gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimleri de yeni bir aşama olacak. Bu dönemde Meclis aritmetiği anlamında bir sorun yaşanmazsa Bakanlar Kurulu'nun 22 üyesinden bazıları belediye başkanlıkları için aday gösterilecek.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title