Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kars'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "MHP'nin Genel Başkanı çıkmış, paralel örgütün MİT tırlarını durdurması ihaneti üzerinden bizi, daha doğrusu Türkiye'yi suçlamaya, karalamaya kalkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "MHP'nin Genel Başkanı çıkmış, paralel örgütün MİT tırlarını durdurması ihaneti üzerinden bizi, daha doğrusu Türkiye'yi suçlamaya, karalamaya kalkıyor. Sorsanız milliyetçi ama söylediklerine bakıyorsunuz Esed'in milliyetçisi, Pensilvanya'nın milliyetçisi, Kandil'in milliyetçisi. Çünkü onlarla aynı çizgiye gelmiş, aynı şeyi söylüyorlar. Bir tek bu milletin milliyetçisi değil" dedi.

Kars Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenen Erdoğan, "Bizim Rabiamız, Allahu Ekber Dağları'nda, ölümün üzerine, Allah'ına teslimiyetle giden o kahramanların, yiğitlerin mirasıdır" diye konuştu.

"Bu milleti kimseye böldürmeyiz. Bu bayrağı asla yere düşürmeyiz. Bu vatanın üzerinde kimseye operasyon yaptırmayız" diyen Erdoğan, devleti parçalamaya yeltenenlere, niyetlenenlere asla müsaade etmeyeceklerini, aksi takdirde Çanakkale, Sarıkamış, Kurtuluş Savaşı şehitlerinin bıraktıkları emanete ihanet etmiş olacaklarını bildirdi.

Erdoğan, Suriye'deki Türkmenlere yardım götüren tırları durdurarak ihanet içine girenlerin olduğunu belirterek, "İşte o Paralel Yapı. Biz şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkarak bu hainlerine yakasına yapıştık, takip ettik, adalet önüne çıkmalarını sağladık" dedi.

Bu yardımlar için Türkmenlerin teşekkür ettiğini, "bizi yalnız bırakmadınız" dediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bayırbucak Türkmenleri 'eğer siz bizi yalnız bıraksaydınız bizim halimiz nice olurdu' diyorlar. Aynen CHP'nin geçmişinde, Aras Nehri üzerinde, Boraltan Köprüsü'nde, Azeri kardeşlerimizin Stalin'in askerlerine bırakılması ve 144 Azerinin orada şehit edilmesi olayı var ya. Ondan sonra bir Azeri şairin dediği gibi 'Keşke bizi siz öldürseydiniz de onlara teslim etmeseydiniz...' İşte mesele bu. Suriye Türkmen Meclisi'nin eski başkanı, Türkiye'nin yardımı olmasaydı Esed'e karşı verdikleri mücadelede 30 bin değil bir milyon şehit vermek zorunda kalacaklarını söylüyor. MHP'nin bir Suriye Türkmeni olan milletvekili bölgeye yapılan yardımlardan ötürü şahsım ve Başbakan'a teşekkür ediyor ama MHP'nin Genel Başkanı çıkmış, paralel örgütün bu ihaneti üzerinden bizi, daha doğrusu Türkiye'yi suçlamaya, karalamaya kalkıyor. Sorsanız milliyetçi ama söylediklerine bakıyorsunuz Esed'in milliyetçisi, Pensilvanya'nın milliyetçisi, Kandil'in milliyetçisi. Çünkü onlarla aynı çizgiye gelmiş, aynı şeyi söylüyorlar. Bir tek bu milletin milliyetçisi değil. Ey Bahçeli, sen bu milletin milliyetçisi olana kadar bu millet sana itibar etmeyecek, bunu bilesin."

-"Siyasetçi bu denli yalancı olur mu?"

Anamuhalefetin başındaki kişinin de benzer şeyler söylediğine de değinen Erdoğan, "Neymiş, Türkmenlere gizli gizli yardım götürüyormuşuz, yardım gizli gizli gider miymiş? Anamuhalefetin genel başkanı da Esed'in, Pensilvanya'nın, Kandil'in ağzıyla konuşuyor. Hatırlarsanız, biz Türkmenlere yardım ederken bunlar onları katleden eli kanlı Esed ile hatıra fotoğrafı çektiriyordu. Ey Kılıçdaroğlu, bu ülkenin siyasetçisi olmayı, başkalarının değil bu ülkenin çıkarları için çalışmayı öğrenene kadar bu millet sana da itibar etmeyecek, bunu bilesin" dedi.

Alandakilere "Dün buradaydı galiba. Ne yaptınız?" diye soran Erdoğan, "Gönderdiniz. Burada ne dedi? 'Et ve Balık Kurumunun adı Et ve Süt Kurumu' olacak dedi. Bu kurum, 2013 yılında, Et ve Süt Kurumu olarak başbakanlığım döneminde değişti zaten. Görev alanını da buna göre yeniden düzenledik" diye konuştu.

Değişikliğe ilişkin kararın yer aldığı Resmi Gazete'yi gösteren Erdoğan, "Bunu göstereyim istedim ki sizi nasıl aldatma gayreti içine giriyorlar, bunu bilin. Siyasetçi bu denli yalancı olur mu? Bunun yanlışlarını düzeltmekten bıktım. 'Et kombinası kuracağız Kars'a diyor. Bu yıl kombina inşaatına başlanacak. Günlük 750 büyükbaş kesim kapasiteli kombina ile ilgili 15 gün içinde ihaleye çıkılıyor" bilgisini verdi.

-"CHP'nin başına gelirken de yalan söyledi"

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bitmedi. Bir de biliyorsunuz son günlerde 'Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda altın klozetler, altın kaplama klozetler var' dedi. 'Eğer Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda altın klozet varsa gel, gör, ben hemen Cumhurbaşkanlığını bırakacağım' dedim. Ancak yoksa, sen bunu ispat edemezsen, orada göremezsen, şu CHP'nin başına bela olmaktan çekilecek misin? Zaten bu CHP'nin başına gelirken de yalan söyledi. Sayın Baykal'ı gitti ziyaret etti, gazeteciler 'aday olacak mısınız?' diye sordular, 'olmayacağım' dedi, hemen ertesi günü aday oldu. İnanın bunun yalanlarını düzeltmekten biz bıktık."

Erdoğan, alandan laf atılması üzerine, "Aynen öyle, bu, kaset genel başkanıymış" karşılığını verdi.

Erdoğan, "Yapılmış olan, yapılmakta olan işleri niye inkar edip 'ben yapacağım' diye ortaya çıkıyorsun? Ziya Paşa'nın güzel ifadesi var:  'Sen herkesi kör, alemi sersem mi sanırsın?' Haberin olsun, dün Kars nasıl güldüyse tüm Türkiye sana gülüyor. Yaşadığı ülkeye bu kadar yabancı bir siyasetçiye devlet teslim edilir mi? Zaten buna SSK'yı teslim etmişler SSK'yı iflas haline getirdi. Ondan sonra gönderdiler, adeta kovaladılar" ifadesini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Kandil Dağı Türkiye Kars Yerel Haberler

title