Haberler

Erdoğan'ın Yerli Otomobil Çağrısına TOBB Başkanından Cevap: Rahatlıkla Yaparız

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı'nın "Gelin yerli otomobilimizi TOBB camiasının içinden çıkaralım." çağrısı üzerine TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ayağa kalkarak cevap verdi: Rahatlıkla yaparız. Biz hazırız siz yeter ki yanımızda olun.

TOBB'un 73'üncü Olağan Genel Kurulunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobil çağrısında bulundu. Erdoğan, "Biz yerli üretimin yanındayız. Bu çalışmalarımızın tamamını sürdürebilirlik esasına göre yürütmeden 2035 hedeflerine ulaşamayız. 15 senedir hep teklif etmişimdir: Gelin bu otomobilimizi hep birlikte yapalım. Montaj, montaj, montaj! Montajcılık bu millete yakışmıyor" dedi.

"YÜKSEK FAİZ MESELESİNİ ÇÖZECEĞİZ"

Bunu uygun faizle vereyim de ülkem kazansın anlayışı yok. Bakıyorsunuz o karınca gibi yazılar var mı? Bu anlayış adil bir anlayış değil. Ama bunun da çözülmesi şart. Allah'ın izniyle bunu da çözeceğiz. Tek derdi üretmek olan, kendisiyle birlikte ülkesini büyütmek, kalkındırmak olan herkesin yanında yer almaya devam edeceğiz. Ülkemizde çalışmak, üretmek, kazanmak isteyen hiç kimseye engel olmadığımız gibi tam tersine her türlü desteği sağladık. Tüm bu çalışmalarda iş dünyamızın temsilcileriyle sürekli istişarelerde bulunduk. TOBB asli görevlerine ne kadar odaklanırsa o kadar başarılı olmuştur.

"KARARLI OLARAK 2023, 2053 HAZIRLIKLARIMIZI YAPMALIYIZ"

Özellikle 15 Temmuz'da güçlü duruşunuzla Ahilik sıfatını hak ettiğinizi ortaya koydunuz. Her birinize şahsım ve milletim adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. O çağrıya anında cevap vermek suretiyle bu milletin alnı öpülesidir. Dünyada bu milletin eşi benzeri yoktur. Bu milletin bir ferdi olmaktan iftihar ediyorum. TOBB ülkemizin geleceği için ekonomiyle demokrasinin aynı bütünün ayrılmaz parçaları olduğunu kabul etmiş kurumumuzdur. Hak ve özgürlüklerin korunması konusundaki hassasiyetiyle de milletimizin gönlündeki yerini güçlendireceğine inanıyorum. Sürekli ecdada atıfta bulunmamızın sizlerle sohbet ederken söze Ahilikten bahsetmemizin sebebi budur. Yakın uzak tüm geçmişimizle irtibatımızı sıkı tutmalıyız. Türkiye'nin 2023 hedeflerini ilan ettik. Bu doğrultuda adım adım ilerliyoruz. 2053'e hazırlık olacak mahiyette çalışmalar yapıyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar bütün bakan arkadaşlarımıza özellikle şunu kendilerinden isteyeceğim. Yol haritınızı 6 aylık olarak hazırlayın getirin diyeceğim. Bunun için hazırlıklarımızı kararlı olarak yapmamız gerekiyor.

"SANAYİ 4 ADIYLA İFADE EDİLEN YOĞUN TEKNOLOJİYE GEÇMELİYİZ"

Dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri haline gelerek bu büyük nüfusumuzu en etkili bir şekilde değerlendirmeliyiz. Eğitim seviyedik işgücü kalitesinde artış sayesinde rekabet gücümüz her geçen yıl güçlenecektir. Kişi başına milli gelirimizi 25 bin dolar hedefinin üzerine çıkardıktan sonra dünyanın müreffeh milletleri arasında yerimizi almış olmalıyız. Türkiye 2035 yılında 90 milyonu aşacak nüfusuyla dünyanın ilk 20 ülkesinden birisi olacaktır. Bütün bunlar bir ülkede bir dayanışma ruhunu getirecek. Bu ruh birbirine inandırma, kenetlenme, birlik beraberlik bizi muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne taşıyacaktır. Çok daha hızlı yüreyeceğiz, inşallah ülkemizi yarışın içerisinde ilk 10'un içerisinde göreceğiz. Türkiye net ticaret fazlası, cari fazlası bir ülke haline gelmeden hedeflere ulaşamaz. 2035'de üretim gücümüzü küresel değel seviyemizin üstlerine çıkarmak durumundayız. Sanayi 4 adıyla ifade edilen teknoloji yoğun üretim yapısına geçerken insanlarımızı yeni ihtiyaçlara uygun alanlarda hizmet vermek üzere hazırlamalıyız.

AMAÇ TÜRKİYE'Yİ KÜRESEL BİR BİLGİYE SAHİP ÜLKE OLMAK

Amacımız, Türkiye'yi bölgesel bir güç olmanın yanında küresel bilgiye sahip bir ülke konumuna çıkarmak.
İstanbul, Ankara başta olmak üzere şehirlerimizi yeniden ele almalı yeniden cesur dönüşüm projelerini yeniden hayata geçirmeliyiz.

YERLİ OTOMOBİL ÇAĞRISI

Diyorum ki, gelin şu yerli, yüzde yüz üretimi olan otomobilimizi Türkiye Odalar ve Borsalar camiası içerisinden çıkaralım. Ben diyorum ki, TOBB çatısı altından yüzde yüz yerli otomobil çıksın.

TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU: Sayın Cumhurbaşkanım siz bizim yanımızda olduktan sonra biz bunu yaparız.

CUMHURBAŞKANI: Biz bunun yanındayız. Hayırlısı olsun. Bu çalışmalarımızın tamamını sürdürebilirlik esasına göre yürütmeden 2035 hedeflerine ulaşamayız. Demokratik ve ekonomik standartları yüksek bir Türkiye için hep birlikte çalışmalıyız. 15 senedir hep teklif etmişimdir: Gelin bu otomobilimizi hep birlikte yapalım. Montaj, montaj, montaj! Montajcılık bu millete yakışmıyor!

Kaynak: AA / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title