Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her Şey Huzura Refaha Kavuşmadan Ohal'i Kaldıramayız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şey huzura refaha kavuşmadan OHAL'i kaldıramayız" "81 ilin valisiyle görüşüp verilen sözlerin ne kadar yerine getirildiğini teker teker soracağım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şey huzura refaha kavuşmadan OHAL'i kaldıramayız"

"81 ilin valisiyle görüşüp verilen sözlerin ne kadar yerine getirildiğini teker teker soracağım."

"AB Türkiye'ye gönlünü kapısını açmış da Türkiye içeriye mi girmemiş"

"Ben bu milletin izzetini ayaklar altına aldırtmam, şerefini ayaklar altına aldırtmam"

'Şu salondan bir babayiğit çıkartamıyorsak dükkanı kapatıp gitmemiz lazım'

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AB Türkiye'ye gönlünü kapısını açmışta Türkiye içeriye mi girmemiş. Böyle bir şey mi var. Ben bu milletin izzetini ayaklar altına aldırtmam, şerefini ayaklar altına aldırtmam. Biz her türlü görüşmelerimizi yapıyoruz. Eğer bu görüşmeler karşısında Avrupa Birliği'nin yetkilileri bizlere hakikaten adil, olumlu yaklaşımlarını sürdürürlerse biz bu yola devam ederiz ama sürdürmedikleri takdirde biz tabii ki başımızın çaresine bakacağız" dedi.

TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL konusundaki eleştiriler için ise "OHAL işlerin sağlıklı yürümesine yönelik atılan bir adım. Ülkemizin yıkılmasına yönelik bir operasyon yapıldı. Her şey huzura refaha kavuşmadan OHAL'i kaldıramayız" dedi.

"AB Türkiye'ye gönlünü kapısını açmışta Türkiye içeriye mi girmemiş"

AB ile sıkıntılı giden siyasi ilişkilerden farklı olarak Gümrük Birliğini güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek İstişare Kurulunda AB'ye yönelik ortaya konulan eleştirilere değinerek şöyle konuştu; "Bazı gerçekleri sizler dışarıdan gözlemliyorsunuz. Ama biz yaşıyoruz. AB Türkiye'ye gönlünü kapısını açmışta Türkiye içeriye mi girmemiş. Böyle bir şey mi var. Sene 1963 sene 2017. 54 Yıldır bu ülkeyi kapsında af edersiniz kapısında sürüm sürüm süründüren bir AB var. Bizden sonra kimler geldi kimler geçti. Hepsini aldılar. Peki Türkiye'nin günahı nedir. Bizden çok sonra gelip müracaat edenleri alırken bunları özellikleri ne? Türkiye'den çok mu güçlü. Alt yapıları mı iyi. Mali durumları mı iyi. Hiç birisi bizden iyi değil. Ama hepsini aldılar. Buyurun Bulgaristan, buyurun Yunansitan. Yunansitan'ın bugün 400 milyon avro borcu var. Ama el bebek gül bebek her türlü desteği vermek suretiyle ayakta tutmaya çalışıyorlar."

"Onurumuzla haysiyetimizle oynanmasına müsaade edemeyiz"

"Biz kapı kulu değiliz. Bizim bir onurumuz var. Bir haysiyetimiz var. Onurumuzla haysiyetimizle oynanmasına müsaade edemeyiz. Bizi alacaklarsa eyvallah girelim" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Fransa'da Sarkozy geldi, Almanya'da Merkel geldi. Bir karar alındı, liderler zirveye alınmayacak dendi. Çok daha çirkini, fasılları 35 fasıla çıkardılar. Aç kapa yapıp kapayı kaldırdılar. Açılış yapılabilir ama kapanış olmayacak dediler. Türkiye'ye özgü böyle bir kararın alınmasında biz ne yapacaktık? Ne olur bizi içeri alın mı diyecektik? Fransa'nın, ismini vermeyeceğim, bir dışişleri bakanı, aynen bana şunu söyledi; 'Boşuna çabalıyorsunuz, sizi almayacaklar' dedi. 'Niye?' dedim. Gerekçelerini de açıkladı. Şimdi biz tabii bir gerçeği biliyoruz, bazı şeyleri biliyoruz fakat buna rağmen biz Avrupa Birliği Bakanlığı yokken, Avrupa Birliği Bakanlığını da kurduk ve fasıllarla ilgili elimizden gelen bütün gayretleri gösteriyoruz. İşte en son konseyin aldığı karar, yani bu kararı alıyorsun da ne olacak? Bu kararın bir kıymeti harbiyesi mi var?" diye konuştu.

"Ben bu milletin izzetini ayaklar altına aldırtmam, şerefini ayaklar altına aldırtmam"

Erdoğan devamla şöyle konuştu;"Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına Almanya'da, Belçika'da, İsviçre'de, şurada, burada her türlü saldırı yapılacak, Dışişleri Bakanıma kapılar kapatılacak, uçuş izni verilmeyecek, benim Aileden Sorumlu Bakanım arabanın içerisine mahkum edilecek. Biz hala 'ya ne olur yapmayın, etmeyin, bizi alın...' Arkadaşlar kusura bakmayın, sizler bakın ekonominin içinde bir güçsünüz, herhalde sizleri kapısında bekleten bir muhatabınızla bir yere kadar pazarlık yaparsınız, bir yerden sonra 'hadi arkadaş güle güle' der, yolunuza devam edersiniz. Ben bu milletin izzetini ayaklar altına aldırtmam, şerefini ayaklar altına aldırtmam. Biz her türlü görüşmelerimizi yapıyoruz. Eğer bu görüşmeler karşısında Avrupa Birliği'nin yetkilileri bizlere hakikaten adil, olumlu yaklaşımlarını sürdürürlerse biz bu yola devam ederiz ama sürdürmedikleri takdirde biz tabii ki başımızın çaresine bakacağız. Avrupa pazarı bizim için ne kadar önemliyse biz de Avrupa için o kadar, belki çok daha fazla önemliyiz yani bunu da görmemiz lazım. Bu gerçeğin bilinci içinde, Gümrük Birliği görüşmelerimizi sürdürüyoruz.

'Şu salondan bir babayiğit çıkartamıyorsak dükkanı kapatıp gitmemiz lazım'

Bundan sonra bizim dünya çapında bilinen, tanınan, değer üreten markalara ihtiyacımız olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyasi irade olarak biz bu konuda iş adamlarımızın arkasında olduğumuzu her fırsatta ifade ediyoruz. Buna rağmen mesela yerli otomobil konusunda arzu ettiğimiz neticeye ulaşamamış olmaktan üzüntü duyuyorum. Burada sektörün içinde olan birçok girişimcimiz var. Kendi pazarımızın, ihracat potansiyelimizin ve bu alandaki birikimimizin büyüklüğü ortada iken böyle bir adım atılmaması çok düşündürücüdür. TÜSİAD üyelerinden bu konuda cesaretli bir atılım bekliyorum ve bunu TÜSİAD üyeleri yapar. Eğer şu salondan bir babayiğit çıkartamıyorsak dükkanı kapatıp gitmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

"Her şey huzura refaha kavuşmadan OHAL'i kaldıramayız"

İş adamlarının OHAl konusundaki eleştirilini de yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "OHAL konusundaki endişelerinizi, ben tabii anlamakta biraz zorlanıyorum. Acaba OHAL, şu ana kadar bizim sanayicilerimizin, iş adamlarımızın, neyini engelledi? Eğer Olağanüstü Hal, bizim iş adamlarımızın, sanayicilerimizin şu andaki işlevini engelliyorsa, oturur onu konuşuruz ama böyle bir şey söz konusu değil. Biz göreve geldiğimizde Güneydoğu'da yine Olağanüstü Hal vardı ama orada sıkıntı vardı. Ben o bölgeyi dolaşırken oradaki vatandaşlar, 'Şu Olağanüstü Hali kaldırın, çünkü buradaki sıkıntılarımız büyük' dedikleri zaman haklı olduklarını gördük ve 1 ay içinde biz Olağanüstü Hal'i kaldırdık ama şuandaki Olağanüstü Hal, tam aksine, Türkiye'de bütün işlerin çok daha sağlıklı bir şekilde yürümesine yönelik atılmış bir adımdır. Ülkemizin yıkılmasına yönelik bir operasyon yapıldı. 249 şehidimiz var. Her şey huzura refaha kavuşmadan OHAL'i kaldıramayız. Herhangi bir iş adamımızın yapacağı işleri engelliyorsa istişareden uzak değiliz. Ama böyle bir engelleme yok" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Almanya Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title