Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun Kadına Şiddetle İlgili Söylediği Sözlere Tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kadına yönelik şiddetle ilgili söylediği sözlere tepki göstererek, "Böyle çarpık bir zihniyet olur mu? Böyle yoz bir bakış açısı olabilir mi '" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Küçükçekmece'de Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen programda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadına yönelik şiddetin asla kabul edilmeyeceğini söyleyerek, "Kadına şiddeti insanlığa ihanet olarak ilan etmiş bir cumhurbaşkanı olarak şunu söylüyorum ki, bu ihanet içine giren herkes cezasını çekmelidir. Bu mesele sadece ülkemizin değil tüm dünyanın sorunudur. Araştırmalar, bu meselenin eğitim, düzeyiyle çok da ilişkisi olmadığını gösteriyor. Lise mezunu her dört kadından, üniversite mezunu her beş kadından birinin aile içi şiddete maruz kaldığını gösteriyor. Her kim kadınla ilgili şiddeti över tavır içine giriyorsa, onun zihin kodlarında bir sorun vardır. Bu kişinin bir çoban olması veya üniversite hocası olması bir ilahiyatçı veya ateist olması arasında hiçbir fark yoktur. Peygamberimiz ne buyuruyor. Cennet annelerin ayakları altındadır. Annelerin ayakları altına cennete senen bir inancın mensubu olarak kadınlar ilgili yanlış uygulamaların dinimizle ilişkilendirilmesini asla kabul edemeyiz. Kadını yar olarak canan olarak tarif eden bir kültürün şiddet üretmesi de işin tabiatına aykırıdır. Kadın yoksa toplumun yarısı yoktur. Siyaset hayatım boyunca hem siyasetini hem hayatın her alanından hak ettikleri şekilde asli unsuru olmasının mücadelesini verdim. Bugün burada olmam kadınların mücadelesinde verdiğim samimi desteğin bir nişanesidir. 2012'de çıkardığımız ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi kanunu tarihi bir dönüm noktasıdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız şiddete uğramış yirmi bin kadının davasına müdahil olarak mağdur kadının yalnız olmadığını göstermiştir" dedi.

"Erken yaşta ve zorla evlilik artık geride bırakmamız gereken bir durumdur"

Altı büyük şehirde uygulanan elektronik izleme sisteminin kapsamını genişletmeyi hedeflediklerini belirten Erdoğan, "Yılbaşından itibaren uygulanmaya başlanacak yeni bir eylem planı hazırlıyoruz. Erken yaşta ve zorla evlilik artık geride bırakmamız gereken bir durumdur. Günümüz şartlarında ülkemizde erken sayılacak 14, 15, 16 yaşlarında yapılan evlilikler yüzde dörtlere kadar geriledi. Tabi bunda orta öğretim kademesindeki kız çocuklarının yüzde 45'ten yüzde 83'e çıkması çok önemli. 24 Kasım Öğretmeler Günü'nde ana muhalefetin başındaki zat çıkmış konuşuyor. Ne anlatıyorsun sen ya' Orta öğretimde nerdeydik, nerelere geldik. Okuma yazma oranlarının yüzde yüzlere yürümesi iktidarımız döneminde oldu. Eşimin Şanlıurfa'da başlattığı Haydi Kızlar Okula Kampanyası bu dönemde oldu. Bunlar durup dururken olmadı. Bizim ordumuzun bayanlar ayağı da sağlamdır. Bizim ordumuzun nene hatunları var. Eğitim hayatına devam eden kız çocuklarımız tabi olarak evlenmeye zorlanmıyor. Ama bunların Kulağı var duyamaz gözü vardır göremez kalp mühürlü çünkü" diye konuştu.

"Kadınlarımızdan tek isteğimiz bizim bu mücadeleye destek vermeleridir"

Mikro kredi uygulamasından 160 bin kadının yararlandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye'de kadınların şiddet başta olmak üzere tüm meseleleri çözümüne yönelik güçlü bir siyasi irade bulunuyor olmasıdır. Kadınlarımızdan tek isteğimiz bizim bu mücadeleye destek vermeleridir. Kadın haklarını ideolojik saplantılarının istismar aracına dönüştürmek isteyenler en büyük zararı verenlerdir. Şu veya bu ideolojiye değil sadece ve sadece kadınların haklarını savunmak isteyen herkes yüreğimiz ve kollarımız açıktır. Kadın meselesini de bize saldırmak için silah gibi kullananlara da Eyvallah etmeyiz. Ana muhalefet partisinin başındaki zatın kadına şiddetle ilgili skandal ifadeleri bunlardan biridir. Kadınlara yönelik bir toplantı esnasında, 'erkek işsizse eve yeteri kadar para getirmiyorsa, evde tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır' Bunu diyen kim? Bay Kemal. Böyle çarpık bir zihniyet olur mu? Böyle yoz bir bakış açısı olabilir mi? Bu kadının şiddeti insanlığa ihanet değil, alenen meşru gören bir zihniyet. Ana muhalefetin başındaki zatın her yaşadığı seçim yenilgisinden sonra evde neler yaptığını düşünmek bile istemiyorum." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Küçükçekmece Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title