Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İslam Dünyasına Fetret Dönemi Benzetmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu coğrafyada hiçbir dönemde kavmiyetçilik, mezhepçilik, zalimlik, bugün ki kadar pirim yapmamıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu coğrafyada hiçbir dönemde kavmiyetçilik, mezhepçilik, zalimlik, bugün ki kadar pirim yapmamıştır. Adını doğru koymak lazım İslam dünyası bugün bir fetret dönemi yaşıyor" dedi.

Çekmeköy Belediyesi ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen Biz O'nu Çok Sevdik İsimli Siyer'i Nebi Yarışması ödül töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Hz Muhammed'in hayatının genç nesillere aktarılmasının amaçlandığı yarışmada ilk üçe giren başarılı üniversite öğrencileri ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldı.

Haliç Kongre Merkezi'nin ev sahipliği yaptığı ödül törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"MEZHEPÇİLİK ADINA BİRLİLERİ FÜTURSUZCA MAZLUMLARIN AHINI ALIYOR"

İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün bakıyoruz. Petrol adına, doğal kaynaklar adına, mezhepçilik adına birlileri fütursuzca mazlumların ahını alıyor. Masumun, masumların kanını akıtıyor. Kula kulluk, adı konulmamış bir kölelik halinde giderek güçleniyor" dedi.

Kan dökmeyi, zulmü, şiddeti kendilerine yöntem olarak belirleyenlerin iktidarının, her geçen gün yaygınlaştığına vurgu yapan Erdoğan, "Bu coğrafyada hiçbir dönemde kavmiyetçilik, mezhepçilik, zalimlik, bugün ki kadar pirim yapmamıştır. Adını doğru koymak lazım İslam dünyası bugün bir fetret dönemi yaşıyor. Suni sınırlar, parçalanmış kalpler, tel örgülerle ayrılmış ruhlar İslam dünyasını çepeçevre sarmış durumda. Zannetmeyin ki zulüm payidar olur. Zannetmeyin ki bu fetret dönemi devam eder. Müslümanlar elbette rahmet peygamberinin yolunu, izini yeniden bulacak. Bu konuda hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Kardeşlerim unutmayın 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" ifadelerini kullandı.

"ELLERİ DÖNER BIÇAĞI, MOLOTOF TUTAN GENÇLER İSTEMİYORUZ"

Yarışmaya katılanları tebrik eden Erdoğan, "Peygamberimizi rahmetle minnetle, sevgiyle anıyor, kendisine bağlılığımızı bir kez de bu toplantı vesilesiyle ifade ediyoruz. Bu yarışmada emeği geçen herkese ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Ellerine kalemi alarak Nur Peygamberini, güllerin elçisini kağıda aktaran bu gençliği gördükçe ülkem adına, milletim adına ne kadar gururlandım bilemezsiniz" diye konuştu.

"Biz işte böyle bir gençlik istiyoruz" diyen Erdoğan, "Elinde döner bıçaklarıyla dolaşan bir gençlik istemiyoruz, Molotof kokteyli ile dolaşan gençlik istemiyoruz. Demir bilyeler atacak sapanlarla dolaşan gençlik istemiyoruz. Biz saygıyı, sevgiyi özellikle de sevgili peygamberimizin izinde olan bir gençlik istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"AMACIMIZ, GENÇLERE PEYGAMBER EFENDİMİZİ DAHA YAKINDAN TANITMAK"

Düzenlenen yarışma hakkında bilgiler veren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "Çekmeköy Belediyesi olarak bismillah diyerek karınca misali yola çıktık. Maksadımız bir Siyer'i Nebi yarışmasının ötesinde, gençlerimize peygamber efendimizi daha iyi tanıtmak, Onun mesajlarını hayatlarına düstur olmasını. Onların Kur'an nuruyla aydınlanmasına vesile olmaktı. Muhammed Hamidullah İslam Peygamberi isimli eserini 5 bin öğrencimize ulaştırdık. Onları yarıştırdık. Elhamdülillah başardık. Bizim gayemiz Peygamber Efendimizin şefaatine nail olmak ve onun gösterdiği yolda müstakim olmaktır" şeklinde konuştu.

Program sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Protokol üyeleri başarılı öğrencilerle günün anısına fotoğraf çektirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ayşenur İslam Ahmet Poyraz Çekmeköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title