Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ana Muhalefete Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet partisinin cumhuriyet, laiklik, çağdaşlık gibi kavramları kendisine siper ettiğini belirterek, "Bu tavrıyla aslında tembelliğini, faşizan eğilimlerini, milletin değerlerine olan düşmanlığını saklamaya çalışan ana muhalefet partisinin foyası...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet partisinin cumhuriyet, laiklik, çağdaşlık gibi kavramları kendisine siper ettiğini belirterek, "Bu tavrıyla aslında tembelliğini, faşizan eğilimlerini, milletin değerlerine olan düşmanlığını saklamaya çalışan ana muhalefet partisinin foyası artık ortaya dökülmüştür. AK Parti'nin yenilenme sürecini ağızlarına pelesenk etmeleri, bu parti yönetiminin yolun sonuna yaklaştığını gösteriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Tendürek'te, Cudi'de ve Gabar'da sürekli olarak polis, askeri jandarma ve güvenlik korucularıyla birlikte operasyonların devam ettiğini belirten Erdoğan, kış mevsimi geldi diye bu operasyonlara ara verilmeyeceğinin altını çizerek, "Bütün komuta kademesi orada. Bütün siyasi ve komuta kademelerinin hepsi bu hafta yine oralardaydı. Kendileriyle irtibat halindeydik, oralarda operasyonlar devam ediyordu. Durmayacağız, üzerine üzerine gideceğiz, kimse alınmasın gücenmesin, kusura bakmasınlar. Bizim bir şehidimizin kanı yüzlerce teröristin kanıyla ölçülemez" şeklinde konuştu.

Çeşitli sıkıntılara rağmen tüm saldırıları boşa çıkarmakla kalınmayıp, aynı zamanda çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde hedeflere doğru ilerlenildiğini ifade eden Erdoğan, Sokullu Mehmet Paşa'nın Venedik Büyükelçisine söylediği, "Biz Kıbrıs'ı almakla sizin kolunuzu kestik. Siz ise İnebahtı'nda bizim sakalımızı tıraş ettiniz. Kesilen sakal daha gür şekilde büyür ama kesilen kol yerine gelmez" sözünü hatırlatarak, "Uygulanan gizli açık ambargolar, ayağımıza takılan çelmeler, hemen her konuda maruz kaldığımız ikiyüzlü tavırlar bizi sıkıntıya sokmaktadır ama bu sıkıntılar sakalımızın tıraşı mesabesindedir. Buna karşılık biz asırlık bir planı bozarak onların kolunu kırıyoruz. Türkiye'nin gücünü küçümseyen birileri ısrarla felaket tellallığı yapmaya devam ediyor, varsın etsinler, atalarımız ne diyor 'Allah kısmet ederse bir kulun işini, mermere geçirir dişi. Allah istemezse o kulun işini muhallebi yerken kırar dişini" ifadelerini kullandı.

"Rabiamızı ana muhalefetin başındaki zat anlayabilmiş değil"

Büyüklüğün sadece top, tüfek ya da sayıyla olmadığını, büyük olmak için önce koca bir yüreğe, sağlam bir imana ve güçlü bir idareye sahip olunması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Biz kutlu bir davanın yolunda tüm fertleriyle canını vermekten bir an bile tereddüt etmeyecek büyük bir millet olduğumuzu biliyoruz ve bunu 15 Temmuz'da görmüş olmanın da bahtiyarlığı içindeyiz. Biz kendi bekasıyla birlikte tüm kardeşlerinin, dostlarının ve mazlumların ümidi büyük bir devlet anlayışının varisi olduğumuzu biliyoruz. Onun için 7 düvel üzerimize de gelse Rabiamızdan asla taviz vermeyeceğiz. Gerçi Rabiamızı ana muhalefetin başındaki zat anlayabilmiş değil. Ben tekrar söyleyeyim yavaş yavaş öğrenecek. Sonuna kadar tek millet, tek bayrak, tek vatan ve sonuna kadar tek devlet diyeceğiz. Bize küfredenlere biz hukukun kapısını açıyoruz, onlara sadece Rabiayı öğretiyoruz. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Abaza'sıyla, Gürcü'süyle, Çerkez'iyle, 80 milyon Sünni'si Alevi'siyle tek millet, şehidimizin kanından rengini alan bizim tek bayrağımız, 780 bin kilometrekareyle tek vatan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka herhangi bir oluşum tanımıyoruz. Var mı bir itirazın? Kılıçdaroğlu öğrendin mi" şeklinde konuştu.

"Ana muhalefetin foyası ortaya döküldü"

Oyunları boza boza, senaryoları yırta yırta hedeflere doğru ilerlemenin sürdürüleceğini aktaran Erdoğan, istiklal ve istikbal için girişilen bu seferi inşallah zaferle sonuçlandıracaklarını kaydetti. Erdoğan, Türkiye'nin içindeki ve dışındaki tüm gelişmelerin AK Parti olarak sorumluluklarının her geçen gün daha da ağırlaştığına işaret ettiğini belirterek, "Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu meseleler konusunda, projesi olan, fikir çilesi çeken bir ana muhalefet partisi olmayışı bizi üzüyor. Siyasi rekabet bizi korkutmaz, tam tersine şevkimizi, gayretimiz arttırır. Dünyada reform talep eden taraf muhalefet, mevcudu korumak isteyen taraf iktidar partileri olur. Bizde ise durum tam tersi, biz 15 yıldır her alanda reform peşinde koşuyoruz. Ana muhalefet partisi ise kendisine tek misyon olarak bunları engellemeyi belirlemiş görünüyor. Bu parti çok partili hayata geçtiğimizden beri cumhuriyet, laiklik, çağdaşlık gibi kavramları kendisine siper etmiştir. Bu tavrıyla aslında tembelliğini, faşizan eğilimlerini, milletin değerlerine olan düşmanlığını saklamaya çalışan ana muhalefet partisinin foyası artık ortaya dökülmüştür. Kendi kifayetsizliklerini, kendi arızalarını bir kenara bırakıp, AK Parti'nin yenilenme sürecini ağızlarına pelesenk etmeleri, bu parti yönetiminin yolun sonuna yaklaştığına gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Şimdi sıra kendisinden sonra partisinin başına gelecek kişiye bırakacağı zarfları hazırlamaya geldi"

Sadrazama bırakılan 3 mektup hikayesini hatırlatan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun elinde son zarfın kaldığını ifade ederek, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Ana muhalefetteki zat önce 'başbakan olacağım' diye vaatte bulundu, olamadı. Sonra 'değişim' diyerek suçu eskiye yüklemeye çalıştı o da olmadı, şimdi sıra kendisinden sonra partisinin başına gelecek kişiye bırakacağız zarfları hazırlamaya geldi. 'Bal bal' diyerek ağız tatlanmaz derler bunu öğren. Başbakan olacağım diyerek başbakan olunmaz, değişim diyerek de değişim gerçekleşmez. Hep aynı şeyleri yaparak her defasında farklı sonuçlar elde etmeye çalışmak, akıl sağlığıyla bir soruna işaret eder. Bunun için önce zihniyetinizi sonra yöntemlerinizi değiştirmeniz lazım. Ana muhalefet partisinde ne zihniyete ne de yöntemlere dair bir değişiklik işareti gayreti gözükmüyor. 20 yıl önce ne diyorlarsa bugün de aynısı söylüyorlar. Halbuki ne dünya o dönemin dünyası ne de Türkiye o yılların Türkiye'si."

Erdoğan son olarak belediyelerden ayrılan başkanlara hizmetleri için teşekkür ederek, yeni gelen başkanlara da başarılar diledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Cudi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title