Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Canlı Yayında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda bizim için Afrin önemli bir yer. Biz Afrin'den taviz veremeyiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda bizim için Afrin önemli bir yer. Biz Afrin'den taviz veremeyiz. Zira, kuzey Suriye terör koridoru olamayacaktır, olmayacaktır. Burayı bir terör koridoru olarak düşünenler varsa bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti buna asla müsaade etmeyecektir, Silahlı Kuvvetlerimiz buna asla müsaade etmeyecektir. Bütün tedbirlerimiz, diplomatik çalışmalarımız bu istikamette yapılmıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATV, A Haber ve A News ortak yayınında kendisine yöneltilen, "Bir izleyicimiz Sayın Cumhurbaşkanımız, eşine yardım eder mi?' diye sordu. Yardım eder misiniz?" şeklindeki soruyu; "Fırsatım olsa seve seve ederim de benim evden çıkışım zaten sabah, öğleye doğru. Akşam eve gelişim de 24.00, 01.00, böyle eve geliyorum." diye yanıtladı.

Siyasetçilerin eşlerini de yanına alıp birlikte faaliyetlere katıldığını aktaran Erdoğan, "Bunun dışında da evde bu konuda yardımcılarımız var. Onlar vasıtasıyla bunları yapıyoruz. Seve seve bu tür yardımları yapmak tabii ki boynumuzun da borcudur. Ondan da sapma yapamayız. Bizim mesai saatleri böyle ama mesai saatleri böyle olmayıp adeta bir memur gibi, saat 08.00-09.00, akşam saat 05.00-06.00, bu şekilde çalışan arkadaşlarımız herhalde eşlerini bu noktada hiçbir zaman yalnız bırakmamalı, mahrum etmemeli. Hele hele bazıları tabii eşi de işe gidiyor, kendisi de işe gidiyor. Beraberce dönüyorlar, o zaman beraberce yine hayatı evde paylaşmaları gerekiyor." diye konuştu.

Taşeron işçiler

Taşeron işçiler konusunda yöneltilen soru üzerine Erdoğan, "Bu konu tamamıyla şu anda Hükümetimizin gündeminde. Çalışmayı yürütüyorlar. Konuyla ilgili olarak da zannediyorum kısa bir süre içerisinde Sayın Başbakanımız gelinen noktayı açıklayacaktır diye düşünüyorum." dedi.

Bir izleyicinin "Torunlarınız da okula başlıyor. Heyecanlı mısınız?" sorusu üzerine Erdoğan şunları söyledi:

"Bu hafta okula hazırlığa başladılar. Bugün son günleriydi. Pazartesi artık normal süreçleri başlayacak. Tabii ki bir heyecan veriyor. Niye? Ankara'dan İstanbul'a geldiğim zaman torunlarımı hakikaten görmek istiyorum. Onların bana kattığı dinamizm çok çok farklı. Yaz tatilinde şöyle bir süre onlarla beraber olma fırsatını yakaladım. Şu anda artık okulları pazartesi günü başlıyor. Biz tabii pazar günü Amerika'ya seyahat edeceğiz. Başladıklarını yine göremeyeceğiz. Artık geldikten sonra kendilerine kavuşuruz. Rabbim torunlarımın şahsında tüm yavrularımıza inşallah başarılar nasip etsin, zihin açıklığı nasip etsin. Yavrularımızı, annelerine, babalarına inşallah bağışlasın. Aynı şekilde gençliğimizin de bilgiyle, hikmetle dolu dolu olmasını Allah'tan temenni ediyorum."

"Kandil'e operasyon var mı?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kandil'e bir operasyon var mı, yok mu konusunda bir merak var. İran'la bu konuda aynı çizgide duruyoruz gibi görünüyor en azından dışarıdan." şeklindeki soruya şu karşılığı verdi:

"Şu anda İran'la olumlu adımlar var. Dolayısıyla bu Kandil olur veya farklı yerler olur, şu anda bu görüşmelerimiz devam ediyor. Nasip olursa benim ayın 4'ünde İran seyahatim var. İran seyahatim Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı'nın olacağı bir seyahat. Bu konuları görüşeceğiz ama ondan önce de Genelkurmay Başkanımın bir İran seyahati olacak. Bu bir iadeyi ziyaret olacak. Malum, İran Genelkurmay Başkanı Bakıri, Türkiye'ye bir ziyaret yapmıştı. Şimdi ben gitmeden önce Genelkurmay Başkanım İran'a gidecek, orada adeta bir ön görüşme yapacaklar. Biz de 4'ünde İran'a Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey ziyaretimizi yapacağız. Bu da bir iadeyi ziyaret. Eğer yanılmıyorsam 5'inci Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantımız olacak. Türkiye-İran ilişkileri, bölgedeki gelişmeler, bunların üzerinde duracağız. Tabii hassas olan Irak ve Suriye konusu. Terörle mücadele önem arz ediyor. Ayrıca tabii Sayın Ruhani ile Astana'da etraflıca bir görüşmemiz oldu. Hem ikili hem heyetler arası bir görüşme yaptık. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın toplantısıydı. O toplantıda beraber olma fırsatını da bulduk. Şimdi de hemen 4 Ekim'de bu olacak. Dolayısıyla İran-Türkiye arasındaki bu ilişkiler çok daha canlanmış vaziyette. Neticesi de isabetli olur diyorum."

"Afrin'den taviz veremeyiz"

"'Kandil olur başka yerler olur.' şeklinde bir ifade kullanmıştınız." şeklinde araya girilmesi üzerine "Hepsi olur" diyen Erdoğan, "Sınıra yönelik askeri sevkıyatın devam etmesi özellikle 'Afrin'e yönelik bir sınır ötesi harekat olasılığını da güçlendiriyor.' yorumları da yapılıyor. Böyle bir beklenti içine girmeli miyiz?" şeklindeki soru üzerine ise şöyle devam etti:

"Şu anda bizim için Afrin önemli bir yer. Biz Afrin'den taviz veremeyiz. Zira, kuzey Suriye terör koridoru olamayacaktır, olmayacaktır. Burayı bir terör koridoru olarak düşünenler varsa bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti buna asla müsaade etmeyecektir, Silahlı Kuvvetlerimiz buna asla müsaade etmeyecektir. Bütün tedbirlerimiz, diplomatik çalışmalarımız bu istikamette yapılmıştır."

FETÖ ile mücadele

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele konusundaki soru üzerine, şunları kaydetti:

"Şu anda bence FETÖ ile mücadelede yani 1 ay, 2 ay, 3 ay, 4 ay, 5 ay, 6 ay öncesine göre çok daha iyi bir konumdayız. Benim beklentim öyle zannediyorum ki yıl sonu itibarıyla artık net, açık neticeleri almaya ve görmeye başlayacağız. Şu anda gerek avukatlarımız gerek siyasilerimiz davaları takip ediyorlar, bana getirdikleri bilgiler bu istikamette. Çünkü burada bizim şehitlerimizin ailelerine, gazilerimize biz sahip çıkmazsak bunun hesabını Allah'a veremeyiz. Hukuk çerçevesi içerisinde ne gerekiyorsa bunu sonuna kadar takipçisi olacağız ve takip ediyoruz. Bunların yalanları, şunlar bunlar falan, bunu zaten ne hakimlerimiz ne savcılarımız yutmuyor. Onlar da gerçekleri görüyorlar. Bu kadar böyle usturuplu yalanlar olmaz. Bunları kimse yutmaz. Çünkü deliller ortada, belgeler ortada. Bu kadar delil, bu kadar belge varken bunu kim yutar? Şu anda tabii yani savcılar bir şeyi söylerken onların da kendi avukatları bir şey söylerken, öbür tarafta da herhalde mazlum, mağdur durumda olanların avukatları bunlar karşısında gereken bütün belgeleriyle, her şeyleriyle ispatı vücut ediyorlar. O zaman zaten iyice tutuşuyorlar. Bundan sonraki süreçte artık inanıyorum yavaş yavaş karar safhasına iş geliyor. Karar safhasında da kararlar verildikçe artık bunların hepten her şeyi inşallah bitecektir diye düşünüyorum."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Suriye Afrin İran Politika Güncel Haberler

title