Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'ye de Söyledik, Suriye'de Terör Devletine İzin Vermeyiz

Güncelleme:

Terör örgütü PYD/YPG'nin Suriye'de bir devlet kurmasına asla izin vermeyeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "ABD'ye de söyledik, eğer böyle bir şey olursa oradaki mücadele farklı olur" dedi.

Erdoğan, "Siz bizi sevdiniz, biz de sizi seviyoruz. Sizlere layık olmaya çalışacağız. Şunu unutmayın, bizler, özellikle terörle mücadelede sizlerin bu duruşunuz var ya, sizin bu duruşunuzla birlikte evelallah terörü gömeceğiz." diye konuştu.

"NÜFUSUNUZDAN FAZLA SURİYELİYE EV SAHİPLİĞİ YAPTINIZ"

Akçakale'nin şu ana kadar ortaya koyduğu duruşla gerçekten tam bir ensar olma özelliğini ortaya koyduğunu vurgulayan Erdoğan, "Siz Suriyeli muhacirlere ensar oldunuz. Onlara gönlünüzü açtınız. Şu anda Akçakale'nin nüfusundan fazla burada Suriyeli muhacirlerin olduğunu biliyorum ama siz yılgınlık göstermediniz. 'Bunlar nereden geldi' demediniz, gönlünüzü, kucağınızı açtınız ve çorbanızı onlarla paylaştınız. Onun için şahsım, milletim adına sizlere teşekkür ediyorum." dedi.

"HARCAMALARIMIZ 30 MİLYAR DOLARA YAKLAŞTI"

Batılıların bin kişiyi misafir edemezken, Türkiye'nin 2 milyon sığınmacıya kapısını açtığını anlatan Erdoğan, "Şu ana kadar yaptığımız harcamalar 30 milyar dolara yaklaşıyor. Avrupa verdiği sözleri tutmadı ama biz buna rağmen yolumuza devam ettik. Niye? Biz şuna inanıyorduk, veren el, alan elden hayırlıdır. Biz sizi seviyoruz, ne Arap'ın Türk'e ne de Türk'ün Arap'a üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak Allah'a olan ittika ile yakınlık iledir. Öyleyse biz bölücü olmayacağız, Arapmış, Kürtmüş, Türkmüş, bu ayrımı yapmayacağız. 80 milyonu kucaklayacağız. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik." şeklinde konuştu.

"TERÖRİSTLERE BURALARI MEZAR EDERİZ"

"Rabia" işareti yaparak, "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" vurgusunda bulunan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şimdi ayrım yok diyoruz, çünkü biz Allah'ın hükmüyle 'Sizi kabileler halinde yarattık, birbirinizle iyi anlaşasınız, tanışasınız' hükmü gereğince biz kabileler halinde ayrıyız ama hiçbirinin hiçbirine üstünlüğü yok. Üstünlük ittika ile. İki, tek bayrak, şu bayrağımızın dışında bir şey tanımıyoruz. Rengi şehidimizin kanının rengi, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi. Üç, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Bu vatanı bölmek isteyenlere oraları dar ederiz, mezar ederiz. İşte Kandil, Tendürek, Cudi, Gabar, Bestler Deresi, buralarda mücadeleler ortada. Şehitlerimiz oluyor ama bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz."

Vatandaşların "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı üzerine Erdoğan, "Hüküm ortada, 'Kesinlikle Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak bilemezsiniz.' Bitti. Onlar bizimle beraber ve şehadet makamların en yükseği." ifadelerini kulladı.

AMERİKA'YA DA DİĞER ÜLKELERE DE SÖYLEDİK

"Tek devlet" vurgusu yapan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka devletimiz yok. Paralel devletmiş, şu devleti, bu devleti asla bunları tanımıyoruz ve terör devleti, buna müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Gereği neyse yaparız. Güneyimizde, Suriye'nin kuzeyinde PYD, YPG bunlar bir gayretin içerisindeler. Yanınızda, arkanızda kim olursa olsun, bilesiniz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, silahlı kuvvetleriyle, bütün imkanlarıyla kuzey Suriye'de bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyecektir. Bunu biz Amerika'ya da diğer ülkelere de söyledik. 'Asla böyle bir şeye lütfen fırsat vermeyin, verirseniz oradaki mücadele farklı olur ve sizler terör devletleriyle anılırsınız.' Bu konuyla ilgili mücadelemizi de sürdüreceğiz."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ceylanpınar Şanlıurfa Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title