Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suikast Girişimi Davası

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi davasının görüldüğü 2. Ağır Ceza Mahkemesinin Başkanı'nın, "15 Temmuz gecesi Erdoğan'ı koruyan polisler, FETÖ'den tutuklandı." şeklinde bir açıklamasının bulunmadığı bildirildi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin, 2'si firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılanmasına Muğla'da devam edildiği hatırlatıldı.

Cumartesi günkü duruşmada Mahkeme Başkanı'nın, sanık Ş.S'nin savunması sırasında söylediklerinden bir cümlenin cımbızlanarak medyada farklı anlamlara çekilebilecek şekilde haber konusu yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 9 Eylül 2017 tarihli duruşma tutanak ve kayıtları incelendiğinde Mahkeme Başkanı'nın, '15 Temmuz gecesi Erdoğan'ı koruyan polisler, FETÖ'den tutuklandı.' şeklinde bir açıklaması bulunmadığı gibi, söz konusu beyanlar bir bütün halinde değerlendirildiğinde, medyada yer aldığı şekilde herhangi bir ima veya açıklama mahiyetinde de olmadığı, maksadının dışında haber ve yorum konusu yapıldığı anlaşılmıştır."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Muğla Politika Güncel Haberler

title