Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İstanbul'da Coşkulu Karşılama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve başladıktan sonra ilk kez geldiği İstanbul'da, Atatürk Havalimanı'ndan sonra Kısıklı'daki evinin önünde de büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı Erdoğan: "(Milli irade her şeyin üstündedir) dediniz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "(Milli irade her şeyin üstündedir) dediniz. Milli iradeyi çalmak isteyenlere cevap verdiniz. Artık sadece ulusal değil uluslararası bazda da inşallah bu hizmet yolculuğumuz tüm kararlılığımızla, seçilmiş bir cumhurbaşkanı, seçilmiş bir başbakan, hükümet ele ele vereceğiz ve inşallah muasır medeniyetler seviyesinin üstüne ülkemizi taşıyacağız" dedi.

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak 28 Ağustos'ta yemin edip göreve başladıktan sonra ilk defa İstanbul'da ikamet ettiği Üsküdar'daki Kısıklı Mahallesi'ne gelen Erdoğan, kendisini bekleyen kalabalığa seslenmek için çıktığı otobüste ses sistemindeki sorun nedeniyle bir süre beklemek zorunda kaldı.

Cumhurbaşkanlığı koruma aracındaki ses sisteminin devreye girmesinin ardından buradakilere seslenen Erdoğan, kalabalığı en kalbi duygularıyla selamladığını belirterek, 30 Ağustos'un gecesinde bu saate kadar kendisini bekledikleri için herkese en kalbi şükranlarını iletmek istediğini söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Ankara'da yoğun kutlama törenleri olduğunu anlatan Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda yine İstanbullularla bir arada olduklarını hatırlatarak, kendi mahallesinde komşularıyla bir arada olmanın mutluluğu içerisinde olduğunu kaydetti.

"Durmak yok, yola devam"

Aşık Veysel'in, "Uzun ince bir yoldayız. Gidiyoruz gündüz gece" dizelerini okuyan Erdoğan, "Durmak yok, yola devam. Sizler 10 Ağustos'ta cumhurun başkanlığına bu kardeşinizi layık gördünüz. ve sorumluluğunuzu, ülkenizde zirve bir noktaya taşıdınız. O zirve noktada inşallah bundan sonraki süreçte de sizlere hizmetkar olmaya devam edeceğiz" dedi.

Milli irade olarak ortaya konulan 10 Ağustos tavrının hiçbir zaman unutulmayacağını vurgulayan Erdoğan, "Sizler birçok oyunları bozdunuz. Ve oyunları bozmak suretiyle artık şunu ispat ettiniz. 'Milli irade her şeyin üstündedir' dediniz. Milli iradeyi çalmak isteyenlere cevap verdiniz. Artık sadece ulusal değil uluslararası bazda da inşallah bu hizmet yolculuğumuz tüm kararlılığımızla, seçilmiş bir cumhurbaşkanı, seçilmiş bir başbakan, hükümet ele ele vereceğiz ve inşallah muasır medeniyetler seviyesinin üstüne ülkemizi taşıyacağız. Bundan hiç endişeniz olmasın" diye konuştu.

"Gündem belirleyen bir Türkiye var"

Türkiye'nin 12 yılda geldiği noktanın ortada olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Nasıl 1'e 3, 1'e 4, 1'e 5 katladıysak, inşallah bundan sonraki süreçte de yine bu artarak devam edecek, 2023 hedeflerini muhakkak yakalayacağız. Bundan hiç endişeniz olmasın. Kendine inanan, güvenen, gündemi belirlenen değil gündem belirleyen bir Türkiye var. Bunu böyle bilin. İnşallah pazartesi günü Kuzey Kıbrıs'tayız, salı günü Azerbaycan'dayız. İnşallah çarşamba günü NATO Zirvesi'ne katılmak üzere İngiltere'de Cardiff'teyiz. İki gün orada kaldıktan sonra ülkemize dönecek ve ülkemizdeki teşekkür ziyaretlerine başlayacağız. Eylül ayı sonu itibariyle de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılacağız. Bir hafta gibi de Amerika'daki toplantılarda bulunacağız. Daha sonra yine ülkemizde uluslararası bazda çalışmalarımıza devam edeceğiz."

"İstanbul benim aşkım, sevdam"

Hükümetle el ele çalışmak suretiyle Türkiye'yi kişi başı milli gelirin 11 bin doların üzerine çıktığı ve 25 bin dolar hedefinin yakalandığı bir ülke haline getireceklerini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu akşam burada ortaya koyduğunuz komşuluk tablosunu unutmak mümkün değil. Yeşilköy'de de söyledim. İstanbul benim aşkım, sevdam. Dolayısıyla İstanbul'un şahsında tüm Türkiye'ye hizmet, bizim biliyorsunuz derdimiz olmuştur. Hamdolsun, onun işaret fişeklerini gördünüz. Adımlarımızı attık. 12 yıldır attığımız bu adımlar bundan sonra da 2023 hedefleriyle kilitlenerek devam edecektir. Hakkınızı helal edin. Geciktik, inşallah bunu bundan sonra telafi edeceğiz. Hepinize hayırlı geceler diliyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Konuşmasının ardından makam aracına yönelen Erdoğan, yoğun alkış ve "Reis buraya" sloganları atılması üzerine kalabalığı selamladı.

Kısıklı'ya, eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra konutuna geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gelmeden birkaç saat önce Kısıklı'daki konutunun önünde toplanan kalabalık, Türk bayrakları sallayarak, Erdoğan'ı bekledi. "Cumhurun aslanı hoş geldin" pankartı açan vatandaşlar, sık sık "Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde slogan attı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Kısıklı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title