Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hediye Edilen Aslanlar Tanıtıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edilen aslanlar tanıtıldı Özel kafeslere yerleştirilen aslanlar, özel uçakla Gaziantep'teki yeni yuvalarına getirildi GAZİANTEP - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Sudan'da hediye edilen 4 yavru aslan, uçakla yaklaşık 4 saat süren yolculuğun ardından...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edilen aslanlar tanıtıldı

Özel kafeslere yerleştirilen aslanlar, özel uçakla Gaziantep'teki yeni yuvalarına getirildi GAZİANTEP - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Sudan'da hediye edilen 4 yavru aslan, uçakla yaklaşık 4 saat süren yolculuğun ardından getirildiği Gaziantep'te Hayvanat Bahçesindeki yeni yuvasına yerleştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Sudan Cumhurbaşkanı Ömer Hasan El-Beşiri tarafından hediye edilen 4 yavru aslanın alınması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nden özel bir ekip özel uçakla Sudan'ın başkenti ve ikinci büyük şehri olan Hartum'a gitti. Burada özel kafeslere konulan yavru aslanlar, Sudanlı askeri yetkililer ve safari park görevlileri tarafından uğurlandı. Özel kafeslerle uçağa yerleştirilen aslanlar, bakıcıları ile birlikte 4 saat süren yolculuğun ardından Gaziantep Havalimanına getirildi. Buradan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne ait özel araçlara alınan yavru aslanlar yeni yuvalarına getirildi.

Etkinlikle kamuoyuna tanıtıldı

Dünyanın dördüncü, Avrupa'nın üçüncü, Türkiye'nin ise en büyüğü olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ne yerleştirilen aslanlar basına tanıtıldı. Aslanların tanıtım etkinliğine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Kaaaslan, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ve Gaziantep büyşükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katıldı

Aslanların isimlerini açıkladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından aslanlara Nil, Sultan, Sudan ve Sevakin isimlerinin verildiğini söyledi. Şahin, Büyükşehir Belediyesinin "Burç Ormanı Doğal Hayatı Koruma ve Rekreasyon Projesi" kapsamında Burç Ormanı içerisine kurulan hayvanat bahçesinde yaklaşık 300'ü aşkın türden yaklaşık 10 bin hayvanın barındığını ifade ederek, hayvanat bahçesinin sağlık, hijyen gibi önemli kriterleri ile de kentin en gözde mekanı olduğunu kaydetti.

Şahin, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisine Sudan Cumhurbaşkanı Ömer Hasan El-Beşiri tarafından hediye edilen iki dişi iki erkek olmak üzere dört aslanı hayvanat bahçemize göndermeyi uygun buldu. Arkadaşlarımız, Sudan'a gitti, aslanların bakıcısıyla birlikte iki gün önce özel bir uçakla aslanları kente getirdik. Uzun bir yolculuk sonrası onları biraz dinlendirdik, bakımlarını yaptık, doğal ortamlarına alıştırdık. Aslanlarımızı, 'reisin aslanları' olarak tanımladık ama cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmede isimlerini bize bildirdi. Dişi aslanlara Nil ve Sultan ismini koydu, erkek aslanlara ise Sudan ve Sevakin ismini verdi. Bu aslanlar bize emanettir. Bizim en büyük medeniyetimiz emanete iyi bakmak ve emanete sahip çıkmaktır. Türkiye'yi, yılda 3,5 milyon ziyaretçisi olan hayvanat bahçesine reisin alanlarını görmeye davet ediyorum. Ayrıca cumhurbaşkanımızı ve torunlarını da bizlere emanet ettiği aslanlara nasıl baktığımızı görmesi için Gaziantep'e davet ediyorum" dedi.

"Aslanlar kardeşliğin sembolü"

AK Parti Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edilen aslanların Sudan ile Türkiye arasındaki kardeşliğin bir sembolü olacağını bildirerek, "Reisin aslanları Gaziantep'te sağlıklı hijyenik bir ortamda yetişeceklerdir. Doğanın bize bahşettiği tüm güzellikleri bir emanet olarak görüyoruz. İnsanın insanla kurduğu iletişim önemli, insanın doğayla ve tüm yaratılmışlarla kurduğu iletişim en az onun kadar önemlidir. Belediyecilik geniş bir yelpaze, belediyecilikte başkanımız bu kısmı da hakikaten başarıyla yürütüyor" diye konuştu.

"Aslan gücü temsil eder"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer da, Türkiye ile Sudan arasındaki güçlü bir kardeşlik bağının cumhurbaşkanımıza verilen aslanlarla tescillendiğini bildirerek, "Aslanın gücü temsil ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edilen aslanların verildiği zaman da çok önemlidir. Çünkü, Kudüs konusuyla alakalı yaşanan gelişmelerin hemen arkasından böyle bir hediyenin verilmesi anlamlı. Bu aslanlar, Türkiye'nin ve cumhurbaşkanımızın gücünü simgeliyor diye düşünüyorum. Aslanların Gaziantep'te bulunmasından dolayı çok memnunun. Bizim için önemli ve değerli bir emanet" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Sudan Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title