Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "24 Haziran'da Kim Kimin Apoletini Sökecek, Gelin Bunun Hesabını Soralım"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışındaki vatandaşların, büyük fedakarlık göstererek sandıklara gittiğini belirterek, "Bu sabah Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştüm.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışındaki vatandaşların, büyük fedakarlık göstererek sandıklara gittiğini belirterek, "Bu sabah Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştüm. Ona da bu konuları biraz hatırlattım, 'Bak, bizim insanımız orada biraz çile çekiyor, lütfen demokratik haklarını kullanmada siz de onlara yardımcı olun.' dedim. Bakalım, söz verdi, 'Elimizden geleni yapacağız' dedi." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, partisinin Seyhan Bulvarı'nda düzenlediği mitingde Antalyalılara hitap etti.

Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Bu CHP zihniyeti Kanal İstanbul'da da 'yaptırmayız' diyor. Kim, Bay Muharrem. ya Bay Muharrem, sen kimsin de yaptırmıyorsun? Biz Allah'ın izniyle, benim milletim 24 Haziran'da bu evladına 'yürü' dediği zaman, Kanal İstanbul'u nasıl yaptıracağız göreceksin. Yatırım bedeli 22 milyar, böyle bir yatırım. Dünya'da Süveyş Kanalı varsa, Panama Kanalı varsa bizim de Kanal İstanbul'umuz olacak." dedi.

Dünyanın ilk üçü içinde yer alan havalimanının 29 Ekim'de açılışını yapacaklarını belirten Erdoğan, yılda 90 milyon yolcu kapasitesi olacağını, 2023'te bu kapasitenin 150 milyona çıkacağını söyledi.

Muhalefetin şehir hastanelerine de karşı olduğunu ve Antalya'nın can damarı turizmle ilgili doğru dürüst bir şey konuşmadığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türk turizmi için tüm vaadleri, tüm vizyonları ne biliyor musunuz? 40 bin oda. Türkiye'nin turizmde yatak kapasitesinin 1,5 milyona ulaştığından bunların haberi bile yok. Ben milletime, CHP'ye gönül veren kardeşlerime onu duyurmak istiyorum; turizmde Türkiye'de 40 bin odadan bahsediyor. Biz ise 1,5 milyon yatak kapasitesinden bahsediyoruz. Bu yaptığımız bizim. Bunlar geriden nal topluyor nal. Hem dünyanın en büyük havalimanına karşı çıkacaksın hem de Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmaktan bahsedeceksin. Turizmcilerimiz inanın bunların haline gülüyor."

Antalya için daha büyük hedefleri olduğuna işaret eden Erdoğan, Antalya'daki CHP'lilerin feryat figan "yaptırmayız" diye bağırdığını vurgulayarak, "Mesela 'kruvaziyer limanı' diyoruz, karşı çıkıyorlar. Dünyanın en zenginlerinin müşterisi olduğu bu dev gemilerin yanaşacağı limanları yapmazsak, varlıklı turistleri buraya nasıl getireceğiz? Belediye otobüsleriyle mi getireceğiz, paraşütle gelecek halleri de yok. Cazip imkanlar sunmamız lazım ki buraya gelsinler. Biz Antalya'da bunları gerçekleştiriyoruz. Benim Antalyalı vatandaşım misafirperver ama bunlar öyle değil, bunlar kovuyor." ifadelerini kullandı.

"Seçim döneminde bol keseden atıp tutarlar"

Erdoğan, muhalefetin istediği kadar "yaptırmayız" dese de "yaparız" demeye ve yapmaya da devam edeceklerinin altını çizerek, şöyle konuştu:

"CHP'nin bu zihniyetini işte gördünüz. Hatırlarsanız geçen dönem Antalya'da bira festivali yapmaktan başka icraatı olmayan bir belediye başkanı vardı. Bir tane gencimiz de maalesef bu festivalde öldü. Onu da hatırlıyorsunuz değil mi? Bu kişi 2009'da ne demişti? 'Seçilirsem herkese bedava elektrik' demişti. Aranızda o dönem bedava elektrik kullanabileniniz oldu mu? Bedava elektrikten vazgeçtik, Türkiye'de en ucuz suyu kullanan Antalya'da suyu ateş pahası yaptılar mı? Bedava elektrik bekleyen Antalyalılar bir de evdeki bulgurdan olup, en pahalı suyu kullanır hale geldiler. Bunlar böyledir. Parlamentoya gittikten sonra bir daha bu adamın adını duydunuz mu? Seçim döneminde bol keseden atıp tutarlar, sonra hasbelkader göreve geldiklerinde ise kulaklarının üzerine yatarlar. Bununla da kalmaz ellerini cebinizden hiç çekmezler."

Erdoğan, kendilerinin ise yapamayacaklarını söylemediklerini, söylediklerini de mutlaka yaptıklarını aktardı.

2014 seçimlerinde "çiftçiye sulama suyunda bedava elektrik" vaadinde bulunduklarını, seçimden hemen sonra bu vaadi güneş tarlaları kurarak gerçekleştirdiklerini anımsatan Erdoğan, şu anda 7 bin 500'ün üzerindeki çiftçi ailenin sulama suyunda elektriği bedava kullandığını, böylece çiftçinin sulama suyu maliyetinin yarı yarıya ucuzladığını kaydetti.

"Biz söz verince yaparız"

"Biz söz verince yaparız, onlar ise vadettiklerini unuturlar, üstüne bir de sizi evdeki bulgurdan ederler, aramızdaki fark bu." diyen Erdoğan, bir diğer vaadlerinin de kentsel dönüşüm projelerinde olduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin en büyük ve en sorunsuz kentsel dönüşüm projesinin Kepezaltı ve Santral mahallelerinde hızla devam ettiğini belirten Erdoğan, bunun on misli büyüklüğündeki Çalkaya'da 'yık-yap' ile değil, farklı bir yöntemle kentsel dönüşüme başlayacakları söyledi.

Çalkaya'daki 11 bin 726 vatandaşın tapuları üzerindeki şerhlerin kaldırılacağını anlatan Erdoğan, böylece buradaki sorunun kendiliğinden çözülmesinin önünü açmış olacaklarını ve bu projeler tamamlandığında Antalya'nın taşı, toprağının "altın" olacağını vurguladı.

" Türkiye'nin yurt dışında 3 milyonu aşkın seçmeni bulunuyor"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, yurt dışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemlerinin başladığını anımsatarak, " Türkiye'nin yurt dışında 3 milyonu aşkın seçmeni bulunuyor. Gümrüklerde 24 Haziran'a, yurt dışında ise 19 Haziran'a kadar 60 ülkede ve 123 temsilcilikte oy kullanma işlemi devam edecek. Özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda ve Belçika gibi ülkelerdeki vatandaşlarımız oylarını kullanmaya başladılar." şeklinde konuştu.

Bu seçimde de yurt dışındaki vatandaşların büyük fedakarlıklar gösterip, sandıklara gittiğini, çektikleri sıkıntı ve gördükleri baskılara rağmen, iradelerine sahip çıktığını aktaran Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu sabah Fransa Cumhurbaşkanı (Emmanuel) Macron ile görüştüm. Ona da bu konuları biraz hatırlattım, 'Bak, bizim insanımız orada biraz çile çekiyor, lütfen demokratik haklarını kullanmada siz de onlara yardımcı olun.' Bakalım, söz verdi, 'Elimizden geleni yapacağız' dedi. Bugüne kadar her seçimde yurt dışı katılım oranlarımız bir öncekine göre daha da arttı. İnşallah 24 Haziran'da da benzer bir rekoru yakalayacağımıza inanıyorum."

"Batı dünyasında PKK çok yoğun çalışıyor"

Türkiye'nin en fazla yabancıya ev sahipliği yapan ülkesi Almanya ile yurt dışındaki vatandaşlara çağrıda bulunan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Vakit milletimizin istikbaline sahip çıkma vaktidir. Vakit, ülkemizin geleceğine damga vurma vaktidir. Vakit Türkiye vaktidir. Sizlerden 'Türkiye bize emanet, biz Türkiye'ye emanetiz' diyerek bu tarihi seçimlerde anavatanınıza karşı görevinizi yapmanızı bekliyoruz. Sizlerden her türlü imkanı zorlayarak, hatta eşinizi, dostunuzu, arkadaşınızı da yanınıza alarak sandığa gitmenizi bekliyoruz ve tüm Batı dünyasında PKK çok yoğun çalışıyor. Ama bize inanan kardeşlerim inanıyorum ki PKK'dan ve destekledikleri partiden, geçen seçimde olduğu gibi daha fazla çalışarak, açık ara önde çıkacağız. Bilhassa gençlerimizden akranlarının ve ailelerinin koluna girip onları muhakkak sandığa götürmelerini istiyorum. Böylesi kritik bir seçimde kesinlikle rehavete kapılamayız. Mesafe, zaman, iş gibi bahanelerin arkasına asla sığınamayız. Unutmayın, hemen her şeyin telafisi olur ama sandığın telafisi olmaz. İş işten geçtikten sonra 'keşke' demenin hiç kimseye bir faydası olmaz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP ve ortaklarının bu ülkeye kazandıracakları hiçbir şey olmadığını belirterek, "Biz bir sokulduğumuz delikten bir daha sokulmayacağız. Buna kararlı olacağız. Allah'ın izni ve sizlerin desteği ile 24 Haziran'da Türkiye ile beraber 60 ülkede, hep birlikte bayram yapacağımıza inanıyorum. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımdan rekor bir katılımla tüm dünyaya demokrasi dersi vermelerini bekliyorum." çağrısında bulundu.

Yurt dışında ve tüm İslam dünyasının müjde beklediğini vurgulayan Erdoğan, bu sabah Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'le görüştüğünü anımsatarak, "Baktım ki onların hiç endişesi yok. 'Biz inşallah sizlerle bayramı kutlayacağız.' diyor. Onun için bizim onlara müjde vermemiz lazım." dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title