Haberler

Erdoğan Sert Çıktı: Yurt Dışına Para Kaçırmaya Çalışanları Affetmeyiz

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yurt dışına para kaçırmaya çalışanları affetmeyiz. Sözüm yurt dışında yatırım yapana değil, varlıklarını kaçıran varsa onadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEİK Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "Kimi firmaların ve işadamlarının varlıklarını yurtdışına çıkardıkları yönünde tezvirat üretiliyor" diyerek böyle bir durumun izahı olmayacağını ve affedilemeyeceğini söyledi. Erdoğan, "Sözüm yurtdışında yatırım yapana değil, varlıklarını kaçıran varsa onadır" dedi

Türkiye'nin farklı ekonomileri birleştiren bir konumda olduğuna dikkat çekerek, "Böyle bir ülkede yatırım yapmak kadar cazip bir şey olabilir mi? 2017 sonuna kadar 180 milyar dolarlık uluslararası yatırım geldi" ifadelerini kullandı.

"YURT DIŞINA PARA KAÇIRMAYA ÇALIŞANLARI AFFETMEYİZ"

Erdoğan "Bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına çıkardığı tevrizatları yapılıyor. Böyle bir şey varsa izahı makul olamaz. Yurt dışına para kaçırmaya tevessül edenleri affetmeyiz." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"İŞ ADAMLARIMIZIN YATIRIMLARINI İZLİYORUZ"

"Son günlerde birileri Türkiye'deki kimi firmaların ve iş adamlarının varlıklarını yurt dışına çıkardıkları yönünde tezvirat üretiyor. Ülkemizdeki yatırımlar kadar kendi iş adamlarımızın yurt dışındaki yatırımları ile de iftihar ettik. Afrika'dan Balkanlar'a kadar gittiğimiz her yerde iş adamlarımızın yatırımlarını izliyor, teşvik ediyoruz. Dünyanın her yerinde yatırıma girişen ticari firmalarımızın her birine bayrak taşıyıcı kuruluşlarımız gözüyle bakıyoruz. Bu konuda sorun yok.

"HEM BU DÜNYADA HEM ÖTEKİ DÜNYADA ELİMİZ YAKASINDA"

Ancak her kim işini, ticaretini, yatırımlarını büyütmek için değil de para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın affetmeyiz. Sadece bizim değil 81 milyon vatandaşımızın eli hem bu dünyada hem de öteki dünyada yakasında olacaktır.

"SÖZLERİM KAÇIRANLARA"

Bu ülkenin imkanlarıyla büyüyüp gelişen herkese yakışan kazancını da aynı yolda kullanmaktır. Bu sözlerim yurt dışına yatırım yapanlara değil yurt dışına varlık kaçıranlar varsa onlaradır. Böyle bir davranışın makul, geçerli izahı olamaz. Türkiye'de kimsenin çözülemeyecek sorunu yoktur. İş adamlarımızın önünü açmak için hep gayretin içinde oldum. Başbakanımız, ekonomi bakanımız, bürokratlarımız daima iş adamlarına destek olmayı şiar edinmiş bir kadrodur.

"BURADA MESELE PARA KAZANMAK DEĞİL"

Yanlış anlaşılmasın ama burada mesele para kazanmak değil, kazanılan parayla ne yapıldığıdır. Bunun üzerinde durmamız lazım. Ülkenin yatırıma ihtiyacı olduğu bir dönemde iş adamı parasını yastık edip üstünde uyumayı veya bu anlama gelecek alanlara yönelmeyi tercih ediyorsa, sorumluluklarının farkında olup olmadığını öncelikle bir düşünmesi lazım. Hele hele parasını alıp yurt dışına gidene zaten söyleyecek sözümüz kalmıyor.

OHAL'DEN ŞİKAYET EDENLERE SERT ÇIKTI

Zaman zaman kulağımıza birilerinin Olağanüstü Hal uygulamasını bahane ederek iş dünyasının yatırım şevkini kırmaya çalıştığı yönünde şikayetler geliyor. Buradaki arkadaşlarımız başta olmak üzere, tüm iş dünyamıza sesleniyorum, Allah aşkına Olağanüstü Hal'in terörle mücadele dışında kullanılması bugüne kadar kesinlikle olmuş mudur?"

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title