Haberler

'Cumhurbaşkanı Behçet Pacolli Anayasayı İhlal Etmiştir'

Kosova Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Behçet Pacolli'nin Cumhurbaşkanı Seçimi Sırasında Kosova Anayasası'nı İhlal Ettiğine Karar Verdi.

Kosova Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Behçet Pacolli'nin Cumhurbaşkanı seçimi sırasında Kosova Anayasası'nı ihlal ettiğine karar verdi. Kosova Anayasa Mahkemesi tarafından yapılan kısa yazılı açıklamada, '22 Şubat tarihinde Kosova Meclisinde, Cumhurbaşkanı seçimi sırasında Kosova Anayasası'nın 86 maddesinin 1 fıkrasının ihlal edilmesi nedeniyle, Behçet Pacolli yasadışı bir şekilde Kosova Cumhurbaşkanı görevine seçilmiştir' denildi. LDK ve AKK partilerinin 38 milletvekilinin yaptığı başvuruyu görüşen

Anayasa Mahkemesi bugün oy çokluğuyla Behçet Pacolli'nin yasadışı bir şekilde Kosova Cumhurbaşkanı görevine seçildiğine dair karar aldı. Kosova Anayasa Mahkemesi Behçet Pacolli'nin Cumhurbaşkanı görevinde kalıp kalmayacağına dair bir açıklama yapmadı.

Ancak Anayasa Mahkemesi eski Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiyu'nun da Anayasayı ihlal ettiğine dair karar almıştı ve Fatmir Seydiyu üç gün sonra görevinden istifa etmişti. Bunun üzerine Kosova hükümeti düşmüş erken genel seçimlere gidilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title