Haberler

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Açıklaması

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, "Yerli düşünce olarak, tavrımız ve yerimiz her zaman olduğu gibi devletin ve milletin yanında. Yerli düşünce mensupları olarak referandumda 'evet', milletin egemenliği için 'evet' diyeceğiz. Tek millet için, tek bayrak için üniter yapımızın devamı için 'evet' diyeceğiz." dedi.

Yerli Düşünce Derneği'nin faaliyete başlamasının 3. yılı dolayısıyla bir otelde düzenlenen programda konuşan Topçu, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu en önemli sorunların başında FETÖ terör örgütü ve PKK olduğunu belirtti.

Topçu, "Başkomutanın çağrısıyla 15 Temmuz'da millet sokağa döküldü. Mescitteki, meyhanedeki erkeği kadını, yaşlısı genci, hep beraber tankların, paletlerin, uçakların kanatlarına asıldı. Arkasında yedi düvelin bulunduğu menfur, alçak ihanet şebekesi, milletin derin ve geniş sinesinde parça parça edildi." ifadesini kullandı.

Başkanlık sistemine ilişkin Yalçın Topçu, şunları söyledi:

"Önümüze gelecek sandıkta biz bir partiyi vesaireyi, onun yönetim anlayışını, şeklini filan değil, hükümet sistemini değiştireceğiz. Sandığa gittiğimiz zaman şunu oylayacağız. Artık egemenlik milletindir. Egemen olan millettir, devlet millete halimdir. Sandığa gittiğimiz zaman biz tek devleti, tek milleti, tek vatanı, tek bayrağı garanti altına alıyoruz."

Seçimden sonra herkesin yönetici olamayacağını, hükümet kuramayacağını ve başkanlık sistemiyle birlikte herkesle uzlaşabilen insanların seçileceğini anlatan Topçu, "Bu sistem güçlü insanlar çıkartacak, iktidar güçlü olacak ve millete hesap verecek. Bundan sonra seçilecekler milletin yüzde ellisinden bir fazlasının oyunu alarak seçilmeleri mümkün olacak. Öyle bir yerlere yatıp, koalisyonlar beklemek, 'oradan bir şey çıkar, biz de bir şey oluruz' devri bitmiş olacak. Güçlü iktidarlar kurulacak ve o iktidarlar beş yıl sonra millete sandıkta hesap verecek. Aynı zamanda da güçlü bir meclis olacağı için yasama organına da hesap vermiş olacak." diye konuştu.

"Toplumu FETÖ terör örgütü kutuplaştırdı"

Yerli Düşünce Derneği mensuplarının başkanlık sistemi hakkında söz söylemesi gerektiğini vurgulayan Topçu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kutuplaşmalardan bahsediliyor. Biz buna yerli düşünce olarak kulak asmış değiliz. Evet toplumu birileri kutuplaştırdı. FETÖ terör örgütü kutuplaştırdı, bölücü terör örgütü kutuplaştırdı. Terör örgütlerinin arkasında duranlar kutuplaştırdı. Yerli düşünce olarak, tavrımız ve yerimiz her zaman olduğu gibi devletin ve milletin yanında. Yerli düşünce mensupları olarak referandumda 'evet', milletin egemenliği için 'evet' diyeceğiz. Tek millet için, tek bayrak için üniter yapımızın devamı için 'evet' diyeceğiz."

Birilerinin başkanlık sistemiyle ilgili birtakım şeyler söylediğini, ama rejimi, anayasanın ilk dört maddesini tartışmadıklarını kaydeden Topçu, "Bu ülkenin ismi Türkiye Cumhuriyeti Devleti, vatanın ismi de Türkiye'dir. Bu vatanda yaşayan Türk'ün, Kürt'ün, Laz'ın, Çerkez'in adı büyük Türk milletidir. Bu milletin bayrağı ay yıldızlı al bayraktır. bunu kimsenin tartıştığı yok. Yapılacak iş milletin doğrudan iradesiyle iktidarı belirlemektir. Yedi düvel değil, yetmiş yedi düvel el ele vermiş, tıpkı Abdülhamid Han Hazretlerinin yaptığı gibi Sayın Cumhurbaşkanı üzerinden bizi diz çökertmeye çalışıyorlar. Çökmeyeceğiz Allah'ın izniyle. Öleceksek adam gibi öleceğiz. Medeniyet coğrafyamızda harita belirlemek isteyenler bilsin ki bizler bu coğrafyalarda da olacağız ve harita belirlemeye çalıştıkları masalarda da olacağız ve öleceksek adam gibi öleceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile farklı gruplarda yetiştiklerini ancak aynı mahallenin çocukları olduklarını anlatan Topçu, "Elin adamları onun yakasını paçası yırtmaya çalışırken, onu asla yalnız bırakmayacağız. Bırakmadık bırakmayacağız." dedi.

Topçu, 15 Temmuz'dan sonraki duruşundan ve başkanlık sistemi sürecindeki tutumundan dolayı MHP lideri Devlet Bahçeli'yi takdir ettiklerini bildirdi.

AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Başkanı Metin Gündoğdu da yerli düşüncenin kimliğini ortaya koymaya çalıştıklarını ve yerli düşüncenin milli tarih şuuru olduğunu ifade etti.

Gündoğdu, yerli düşünce olarak başkanlık sistemine "Evet" dediklerini ve sosyal medya üzerinden "Evet" kampanyası açtıklarını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Metin Gündoğdu Yalçın Topçu PKK Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title