Haberler

Cumhurbaşkanı Adayı Gül, Bağımsız Vekillerden Destek İstedi

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Bağımsız Milletvekilleriyle Görüşerek, Destek İstedi.

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, bağımsız milletvekilleriyle görüşerek, destek istedi.

Adaylığını ilan ettikten sonra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'yu ziyaret eden Gül, akşam saatlerinde TBMM'ye gelerek bağımsız milletvekilleriyle görüştü. Gül, İzmir Milletvekili Hakkı Akalın, Hatay Milletvekili Fuat Geçen, Bayburt Milletvekili Ülkü Güney, Mersin Milletvekili Ersoy Bulut, Amasya Milletvekili Mustafa Sayar ve Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez'i Meclis'teki odalarında ziyaret etti. Gül'e ziyaretleri sırasında Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AK

Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ve bazı milletvekilleri eşlik etti. Gül, milletvekili ziyaretleri sırasında Meclis personelinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ziyaret ettiği milletvekillerine Cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirterek, destek vermelerini isteyen Gül, bağımsız görüşmelerden memnun ayrıldı.

SHP'den istifa eden İzmir Milletvekili Hakkı Akalın, Mersin Milletvekili Ersoy Bulut ve Amasya Milletvekili Mustafa Sayar Gül'e birlikte hareket ettiklerini belirterek, "Sizin adaylığınızla ilgili bir sıkıntımız yok. Ancak değerlendirdikten sonra kesin kararımızı vereceğiz" dedi.

Hatay Milletvekili Fuat Geçen de, Gül'ün adaylığına olumlu yaklaştığını ifade ederek, "Sayın Gül, Başbakan'ın demokratik olgunluk eksiğiyle yapamadığını yapıyor. Oylamaya girip girmeme konusunda cumaya kadar kendisinden süre istedim" diye konuştu.

Gül'e en açık destek Bayburt Milletvekili Ülkü Güney'den geldi. Güney, seçim günü toplantıya katılacağını ve oyunu kullanacağını ifade ederek, "Sayın Gül benim çok eski arkadaşımdır" şeklinde konuştu. Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez de, Gül'ün adaylığına sıcak baktığını ve oylamaya katılacağını açıkladı. Görüşmelerin ardından AK Parti Ankara Milletvekili Zekai Özcan'ın danışmanı Funda Çelik'in çay davetini kabul eden Gül, Özcan'ın odasına gitti. Gül, burada 10 yaşındaki Elif Dilan isimli bir kız

çocuğunun isteğini kırmayarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yaptığı görüşmeleri basın mensuplarına değerlendiren Gül, adaylığını açıkladıktan sonra önce CHP'yi ve Anavatan Partisi'ni ziyaret ettiğini, daha sonra da bağımsız milletvekillerini tek tek ziyaret ettiğini söyledi. "Aslında demokrasinin güzel taraflarını yaşıyoruz" diyen Gül, ilk defa bir Cumhurbaşkanı adayının milletvekillerini tek tek ziyaret ettiğini kaydetti. Yarın da diğer siyasi partileri ziyaret edeceğini kaydeden Gül, "Tabi aday olarak bunlar benim görevim. Karar milletvekillerinindir.

Kararlarını nasıl verirlerse o benim için saygındır" dedi.

Gül, görüşmelerine yarın da devam edecek. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ı saat 13.00'de ziyaret etmesi beklenen Gül, Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'dan da randevu talep etti. Gül'ün, bağımsız 3 vekille de yarın görüşmesi planlanıyor.

(DA-DA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title