Haberler

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kayseri'de (4)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'de Yeniden Düzenlenen Cumhuriyet Meydanı'nın Açılışını Yaptı. Açılışın Ardından Gül, Kayseri'de Faaliyet Gösteren Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri ile Bir Araya Geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'de yeniden düzenlenen Cumhuriyet Meydanı'nın açılışını yaptı. Açılışın ardından Gül, Kayseri'de faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri temsilcileri ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeniden düzenlenen kent meydanının açılışını Hilton Oteli'nin teras katında kurulan platformda yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açılış butonuna basmasının ardından havai fişek gösterileri düzenlendi. Açılışın ardından Gül, Hilton Oteli Toplantı Salonu'nda sivil toplum örgütü temsilcileri ile yemekli toplantıda bir araya geldi. Yemekli toplantıya Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki

de katıldı. Burada bir konuşma yapan Gül, cumhurbaşkanı olarak hemşerileriyle bir araya gelmesinin heyecan verici olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı olmasında tüm Kayserililer'in payı olduğunu kaydeden Gül, Kayserili vatandaşların desteğini her zaman hissettiğini belirtti. Kayseri'ye en son 5 ay önce geldiğini dile getiren Gül, "O zaman geldiğimde bu görevim yoktu. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk yurt içi gezisini Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine gerçekleştirdim. Buralarda hem vatandaşlarımızla beraber

olduk, kucaklaştık, hem de teröre karşı amansız mücadele veren askerlerimizle beraber olduk. O zaman bazıları 'Kayseri'ye gitmediniz' dediklerinde, sizleri temsil eden değerli arkadaşlarımla konuştuğumda 'İlk defa Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya gitmenizden iftihar eden biz Kayseriler olduk' dediler. Kayseri, yurt dışında örnek bir kent ve marka haline gelmiştir" dedi. Kayseri'de farklı düşüncelerde sahip kişi ve grupların dayanışma içinde çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çeken Gül, "Bu farklılıklar, medeni

anlayış ve demokrasi çerçevesinde ortaya konulmaktadır. Kayseri'de hiçbir zaman çatışma, kavga olmamıştır. Kayseri, enerjisini boşa harcayan bir il olmamıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Gül'e, mezun olduğu Kayseri Lisesi yetkilileri tarafından ''Yılın Devlet Adamı'' plaketi verildi. Erciyes Üniversitesi Eğitimciler Derneği tarafından ise Cumhurbaşkanı Gül'e halı üzerine işlenmiş portresi hediye edildi.

(YS-SE-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title