Haberler

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İcat Çıkarmamızı İstedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dünyanın önde gelen teknoloji firmalarını ziyaret ettikten sonra Türk gençlerine icat ve patent mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dünyanın önde gelen teknoloji firmalarını ziyaret ettikten sonra Türk gençlerine icat ve patent mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, NATO zirvesinin ardından San Francisco' da bulunan Silikon Vadisi şirketlerini ziyaret ederek gözlemlerde bulunurken, dünyaya Türkün ismini duyuracak icat isteğini de yineledi.

Marka ve patent firması Acar Patent' in yaptığı araştırma da, patent başvurularının arttığını fakat Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün istediği dünya çapında ki icatlarda yetersiz kaldığımızı doğruladı.

TRT Haber'in Sosyal Medya programına konuk olan Gül, Apple, Google, Microsoft ve Twitter gibi bilişim ve teknoloji devlerini ziyaret amacının dikkat çekmek ve bilinç uyandırmak için olduğunu, Türk gençliğine ve halkına bu ziyaretin mesaj anlamı taşımasını temenni ettiğini söyledi.

Dünyaya şekil veren merkezi San Francisco ve Silikon Vadisi olarak tanımlayan Gül, Türk insanının icat çıkarması gerektiğini, gençlerin bu işlere merak sarması gerektiğini söyleyerek patente konu olacak icatlar istediğini açık bir dille söyledi.

Dünyanın en değerli markası olma unvanını devam ettiren Apple, yaptığı patent başvuruları ile sürekli gündemde kalıp, insanları ürünlerine hayran bırakmaya devam ediyor.

Dünyanın en iyi arama motoru olarak tescillenen Google, 17 bin patent ve 7 bin 500 patent başvurusunu elde etmek için Motorola'yı satın almak üzere.

Sürekli Apple ile olan davaları ile gündem de olan teknoloji devi Samsung'u da gündem de tutan icatları ve onları korumak için girişilen patent davalarından başka bir şey değil.

Günümüzde bir ülke ekonomisinin değerinin sahip olduğu patentler ve büyük markalar ile ölçüldüğünü belirten Acar Patent Ltd. Genel Koordinatörü Rüştü Gümüş, patente teşvik edici unsurların artırılması ve üniversitelerde gençlerimize mucitliği benimsetecek daha etkili çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Silikon Vadisi San Francisco Abdullah Gül Apple Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title