Haberler

Cuma Namazı Çıkışı Kudüs Protestosu

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararı, Yatağan ilçesinde protesto edildi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıması kararı, Yatağan ilçesinde protesto edildi.

Cuma namazının ardından Aşağı Cami önünde bir araya gelen AK Partililer, İsrail karşıtı slogan attılar.

Grup adına konuşan AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, Kudüs'ün tüm Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu söyledi.

ABD Başkanı'nın almış olduğu kararın bölgedeki barış ve istikrar ortamını bozmak için alındığını savunan Tekin, "Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir" dedi.

Tekin, İslam'ın sesini susturmaya isteyenlerin hüsrana uğrayacağını kaydederek, "İslam'ın harem-i izzeti olan Kudüs'ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Türkiye'nin, İnsanlığın silüeti olan Kudüs'ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız" diye konuştu.

Kudüs'ün sadece Yahudilerin değil, İslam ve Hristiyanlığın da merkezi olarak kabul edilen mukaddes bir yer olduğunu belirten Tekin, şöyle konuştu:

"Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye'nin çağrısına kulak vererek Kudüs'e sahip çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri'nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği 'dünya 5'ten büyüktür' itirazının haklılığını teyit etmiştir. İslam'ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız."

Protestoya, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği ve vatandaşlar da destek verdi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Donald Trump Yatağan İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title