Haberler

Çulcu: "Aldığımız Terbiye İstifayı Gerektirdi"

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nun (Mhk) Eski Başkanı Mustafa Çulcu, Ekibiyle Birlikte Görevde Bulundukları 1,5 Yılda İyi Bir Dönem Geçirdiklerini İfade Ederek, "1.5 Yıllık Görevimizde Mhk'nın Başarılı Olduğunu Düşünüyorum" Dedi.

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) eski başkanı Mustafa Çulcu, ekibiyle birlikte görevde bulundukları 1,5 yılda iyi bir dönem geçirdiklerini ifade ederek, "1.5 yıllık görevimizde MHK'nın başarılı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Çulcu, her görevin, başlangıcı olduğu gibi bir de sonu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"1,5 yıl önce bu göreve geldik, bugün de tamamladık. Yeni gelen ekibe, sayın başkan Hilmi Ok ve diğer ekip arkadaşlarına, bundan önceki süreçte neler yaptığımızı genel bir değerlendirme ve genel bir özetle anlattık. Bundan sonraki süreçte neler yapabileceğimiz ile ilgili projelerimizi onlara bildirdik, çünkü yakın bir zamanda yeni sezon başlayacak. Hakemler yeni sezon hazırlıklarına başlayacaklar. Gerek fiziksel, gerekse de mental hazırlıklara başlayacaklar. Sezon öncesi fiziksel kapasiteyi artırıcı eğitimleri var. Sonra, bir önceki sezonun maçlarıyla ilgili genel bir değerlendirme var. Yeni sezona bir altyapı oluşacak. Bunun değerlendirmesini yaptık. Yeni arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Onlara başarılar diliyorum."

Görevde bulundukları süreçte, aldıkları kararlar ve yaptıkları çalışmalarla başarılı olduklarını savunan Mustafa Çulcu, şunları kaydetti:

"Türkiye'ye yeni hakemler ve yeni yüzler kazandırdığımızı düşünüyorum. Çocuklar gerçekten başarılı oldular. Göreve geldiğimizde sezonun ortalarıydı, genç bir hakeme maç vermiştik. Hakemimiz Kamil Abitoğlu idi. Çok genç bir hakem olmasına rağmen, bu arkadaşımız bir sonraki sezonun sonlarındaki Fenerbahçe-Trabzonspor derbisini yönetebilecek kapasiteye geldi. Hüseyin Göçekler, Cem Dedalar, Barış Şimşekler, Halit Özkahyalar ve daha ismini sayamadığım pek çok arkadaşımızı Turkcell Süper Lig'e sunduk ve onlar da başarılı oldular. İyi bir sezon geçirdiğimizi düşünüyoruz ancak mutlaka bir kan değişikliği gerekebilir. Futbol Federasyonu başkanımız da genel kuruldaki konuşmasında, kurullarda değişiklik yapacağını ve bundan sonraki süreçte öyle devam edeceğini ifade etti. Doğal olarak, bizim aldığımız terbiye, kurumsal terbiye, istifayı gerektiriyordu ve ben de istifa ettim. Bundan sonraki süreç tamamen sevgili Haluk Ulusoy başkanımızın tasarrufudur. O da bizimle değil de sayın Hilmi Ok ve ekibiyle devam etme arzusundaydı. Onların atamasını yaptı. Saygı duymak lazım. Kırgın değilim, takdir kamuoyunundur. Kırgınlığın ve duygusallığın burada yeri yok, bunlar mantıki işler."

Hilmi Ok'un uzun yıllar MHK başkanlığı yaptığını hatırlatan Mustafa Çulcu, "7-8 defa gitmiş, geri gelmiş deneyimli bir ağabeyimiz. Umarım bundan sonraki süreçte başarılı olur" diye konuştu.

Türkiye'de futbolun en kaoslu döneminde görev yaptığını dile getiren Mustafa Çulcu, "1,5 yıllık süreçte yoruldum. Futbol federasyonu için imza verenler, destek olanlar, olmayanlar... Her kafadan bir sesin çıktığı, politikanın da işin içine karıştığı bir dönemde görev yaptım. Allah'a şükürler olsun ki geldiğim gibi tertemiz gidiyorum. Güzel işler yaptım diye düşünüyorum, çünkü futbol tarihinin belki de en zor dönemiydi bu. İyi çıktığımı düşünüyorum. Fazlasıyla yoruldum, istirahate ihtiyacım var" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title