Haberler

Çukurova Üniversitesi Senato Duyurusu

Çukurova Üniversitesi (Çü) Senatosu, Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin Geleceği Konusunda Endişe Yaratmayan, Gergin Ortamı Düzeltecek, Çağdaş Bilime İnanmış Bir Cumhurbaşkanı Seçilmesinde Herkese Sağduyu ve Uzlaşıcı Sorumluluklar Düştüğünü Bildirdi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Senatosu, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği konusunda endişe yaratmayan, gergin ortamı düzeltecek, çağdaş bilime inanmış bir cumhurbaşkanı seçilmesinde herkese sağduyu ve uzlaşıcı sorumluluklar düştüğünü bildirdi.

ÇÜ Senatosu'ndan yapılan açıklamada, cumhurbaşkanlığının "Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin birliğini" temsil ettiği hatırlatılarak, cumhurbaşkanlığı seçiminin TBMM yetkisinde olmakla birlikte, görevi itibariyle devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını sağlayıcı niteliklerinin her zaman ön planda olması gerektiği belirtildi. Bu nedenle anayasal kurumlar ve özellikle bilimin temsilciliği durumunda bulunan üniversiteler ile ülkenin geleceğini belirlemede uyumlu çalışma ortamının sağlanması gerektiğine işaret edilen açıklamada, "Cumhuriyetin değerleri konusunda endişe verici ve ülkenin bütünlüğü konusunda her türlü tahrik ve hesapların yapıldığı ortamda, sadece siyası hesaplarla hareket edilmesi, en başta bu düşüncelere karşıt oluşumların güçlü bir şekilde ortaya çıkmasına neden olacaktır. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği konusunda endişe yaratmayan, gergin ortamı düzeltecek, çağdaş bilime inanmış bir cumhurbaşkanı seçilmesinde, hepimize sağduyu ve uzlaşıcı sorumluluklar düşmektedir" denildi.

Çukurova Üniversitesi Senatosu'nun, 2547 sayılı yasanın 4. ve 5. maddelerinde belirtilen görevler çerçevesinde Atatürk ilkelerine bağlı eğitimini sürdüreceği, cumhuriyetin kazanımları ve geleceği konusunda anayasal düzeni tehlikeye atabilecek gelişmelere karşı hassasiyetini devam ettireceği kaydedildi.

(AB-AB-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title