Haberler

Çukurova Üniversitesi Öğrencileri Şanlıurfa'da

Şanlıurfa Belediyesi'nin davetlisi olarak Şanlıurfa'ya gelen Çukurova Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan grup, Tarihi Hanlar Bölgesi başta olmak üzere Balıklıgöl-Haşimiye Meydanı arasında yer alan cephelerin sağlıklaştırılması kapsamında 1 ay sürecek olan röleve çalışmalarına başladı.

Şanlıurfa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Üyesi, Çukurova Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç Mustafa Yeğin başkanlığında çalışmalarını sürdüren mimarlık fakültesi öğrencileri, Tarihi Hanlar Bölgesi esnafının ve Şanlıurfalı vatandaşların ilgi odağı oldu.

İşyerlerinde ve tarihi mekanlarda yürütülen cephe sağlıklaştırılması çalışmalarını heyecanla izleyen vatandaşlar, zaman zaman merak ederek öğrencilere çeşitli sorular yönelttiler. Çalışmalar hakkında bilgi alan esnaf, Şanlıurfa Belediyesi'ne ve Çukurova Üniversitesi yetkililerine ve öğrencilerine yürüttükleri çalışmadan dolayı teşekkür ettiler.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Çukurova Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Mustafa Yeğin, Şanlıurfa Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan çalışmanın, Şanlıurfa'ya büyük fayda sağlayacağını ifade etti. Yeğin, "Çukurova Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin gönüllü olarak yürüttükleri röleve çalışmaları kapsamında, cephelerin sağlıklaştırılması çerçevesinde çeşitli ıslah projeleri hazırlanacak. 1 aylık süreçte hazırlanan projeler sayesinde birçok tarihi yapının kurtarılması ve cephelerin sağlıklaştırılması konusunda önemli mesafeler kat edeceğimize inanıyorum. Bizlere bu süre zarfında gösterilen misafirperverlikten dolayı başta Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'ya ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Çalışmanın diğer üniversitelere de örnek teşkil edeceğine inancım sonsuzdur" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu ise yaptığı açıklamada, tarihi ve mimari yapıları ile Türkiye'nin ve dünyanın gözdesi olan Şanlıurfa'nın zaman zaman üniversitelerde ders konusu olduğunu belirterek, Şanlıurfa Belediyesi olarak bu konuda gereken desteği sağladıklarını kaydetti. Güllüoğlu, "Mustafa Yeğin hocamıza ve öğrencilerine yürüttükleri çalışmalardan dolayı gerçekten teşekkür ediyorum. Şanlıurfamız için oldukça hayırlı olacağına inandığımız bir çalışmayı gönüllü olarak yapıyorlar" şeklinde konuştu.

(FÖ-SMR-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title