Haberler

Çukurova Gıda Fuarı 5 Eylül'de Açılacak

ATO Başkanı Şaban Baş, Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde Yapılacak Çukurova Gıda Gıda-tek Fuarı'na Moskova, Sofya, Halep, Tiflis ve Tahran'dan da Katılım Olacağını Belirtti.

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, 5-9 Eylül 2007 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak Çukurova Gıda Gıda-Tek Fuarı'na Moskova, Sofya, Halep, Tiflis ve Tahran'dan da katılım olacağını belirterek, Adana'nın, fuarlar kenti olma hedefine ulaştığını söyledi.

Her ay değişik sektörleri bir araya getiren ve son teknolojik gelişmelerin desteğiyle üretilen ürünlerin tanıtılmasını sağlayan TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, 5-9 Eylül 2007 tarihleri arasında bu kez gıda sektörünü bir araya getiriyor. ATO Başkanı ve ÇUFAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şaban Baş, et ürünlerinden süt ürünlerine, dondurulmuş gıdadan kuru bakliyata, içeceklerden, yiyeceklere, ambalajından gıda teknolojilerine kadar çok geniş alanı kapsayan Çukurova Gıda Gıda-Tek Fuarı'na

ºu ana kadar Türkiye'nin çeºitli illerinin yan? s?ra Moskova, Sofya, Halep, Tiflis ve Tahran'dan olmak üzere 150 firmanın katılacağını, 55 bin dolayında kişinin de ziyaret etmesinin beklendiğini bildirdi.

2003 yılında 1. Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı ile başlayan sürecin, Çukurova Fuarcılık A.Ş. ve TÜYAP ile birlikte Adana'yı fuarlar kentine dönüştürdüğünü belirten Şaban Baş şunları söyledi:

"Adana bundan 5 yıl öncesine kadar, ulaşım, altyapı, coğrafi konum ve iklim avantajlarına karşın gerekli atılımı yapamıyordu. Adana'nın kabuğunu kırması gerekiyordu ve bunun için de mutlaka üretimini sergileyeceği, yurtiçi ve yurtdışındaki üretici ve tüccarı bir araya getirebilecek bir fuara gereksinim vardı. ATO önderliğinde başlayan fuar süreci, aradan geçen sürede profesyonel bir yapıya kavuştu. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin hayata geçmesiyle birlikte, yılda bir kez düzenlenen

fuar organizasyonu, bugün TÜYAP'ın da katkılarıyla her ay değişik sektörleri bir araya getiren platforma dönüştü. Adana, bir anlamda, bölgemizin fuar merkezine dönüştü. Özellikle fuar dönemlerinde kent ekonomisinde ciddi hareketlilik yaşanmaya başladı. Bunun en somut örneği de otellerin doluluk oranıdır. Nitekim bu oran ful noktasına geldi ve özellikle son zamanlarda art arda otel yatırımları yapılmaya başlandı. Sonuç olarak, Adana Ticaret Odası, Adana'nın fuarlar kenti olması amacıyla başlattığı

oluşum hedefine ulaşmıştır."

(AB-AB-MEF-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title