Haberler

Çukurca'da Nevruz

Kuzey Irak Sınırındaki Hakkari'nin Çukurca İlçesinde Demokratik Toplum Partisi (DTP) Tarafından Düzenlenen Nevruz Kutlamasına, 5 Kişilik İtalyan Katıldı.

Kuzey Irak sınırındaki Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından düzenlenen Nevruz kutlamasına, 5 kişilik İtalyan katıldı.

Emir Şaban Mahallesi'nde bulunan öğretmenevi yanında yapılan kutlama öncesi, DTP görevlileri ve polis ekipleri alana giriş yapanların üstlerini aradı. Kutlamalara katılan Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, DTP Hakkari İl Başkanı Hasan Güzel ve Nevruz Komitesi Başkanı Ebubekir Kanar'ın konuşmalarının ardından Nevruz ateşi yakıldı. Alandaki vatandaşlar halaylar çekerek müzik eşliğinde eğlendi. İtalyan heyette bulunanlar ise terör örgütü PKK'nın renklerini taşıyan poşuyu taktı, halk arasında dolaşıp zafer işareti yaptı.

Öte yandan, askerler sınırdaki mevzilerinden çevreyi gözetlerken, bir çevik kuvvet polisi ise Çukurcalı çocuklara cips ve meyve suyu dağıttı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalara il ve ilçelerden çok sayıda vatandaş katıldı.

(FT-MET-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title