Haberler

Çukurca'da Köylülerin Köprü Sıkıntısı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Taşbaşı Köyünde Bulunan ve İki Mahalleyi Birbirine Bağlayan Köprünün Bir Kısmı Yıkılınca, Köylüler Kendi İmkanları ile Yıkılan Tarafı Tahtalarla Onardılar. Köylülerin Tahtalarla Onardığı Köprünün Tehlike Saçtığı Belirtildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Taşbaşı köyünde bulunan ve iki mahalleyi birbirine bağlayan köprünün bir kısmı yıkılınca, köylüler kendi imkanları ile yıkılan tarafı tahtalarla onardılar. Köylülerin tahtalarla onardığı köprünün tehlike saçtığı belirtildi.

Bir kısmı beton, diğer kısmı tahta olan köprüden geçenler zaman zaman düşme tehlikesi ile karşılaşıyorlar. Köyün içinde bulunan Tüzan deresi üzerindeki köprünün 1991 yılında meydana gelen selden dolayı yıkıldığını belirten Köy Muhtarı Sıtkı Çiftçi, 16 yıldır köprünün yapılmasını beklediklerini söyledi. Çiftçi, "Köyümüzdeki iki mahalle arasında bulunan köprünün bir kısmı selden dolayı yıkıldı. Biz de köylüler olarak yıkılan tarafı tahtalarla onardık ve asma köprü oluşturduk. Ancak bizim yaptığımız tahta köprüden geçmek bazen tehlikeli oluyor. Köprünün bulunduğu Tüzan deresinde bugüne kadar 11 vatandaşımız suya düşerek boğuldu. Çocuklar özellikle bu köprüden geçerken her an düşme tehlikesi ile karşılaşıyorlar. Bir kısmı yıkık olan köprümüzün yapılmasını istiyoruz" dedi.

(AKK-MET-Y)

26.06.2007 19:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title