Haberler

Çugiad Başkanı Sakarya'dan 3. Havalimanı ve Yavuz Selim Köprüsü Çıkışı

Çukurova Genç İşadamları Derneği Başkanı (ÇUGİAD) Ömer Faruk Sakarya, vatandaşların belgesellerde Dubai Havalimanı’nı seyredip ’vay be’ demek yerine İstanbul’da yapımı süren 3. havalimanı ile gurur duyulması gerektiğini vurgulayarak, “Bitince tüm dünya ’vay be’ diyecek.

Çukurova Genç İşadamları Derneği Başkanı (ÇUGİAD) Ömer Faruk Sakarya, vatandaşların belgesellerde Dubai Havalimanı'nı seyredip 'vay be' demek yerine İstanbul'da yapımı süren 3. havalimanı ile gurur duyulması gerektiğini vurgulayarak, "Bitince tüm dünya 'vay be' diyecek. Avrupa'daki aktarma merkezi olan ülkelerin ödü kopuyor 3. havalimanı inşaatından" dedi.

ÇUGİAD Başkanı Sakarya, Twitter'da İstanbul'da dün açılışı gerçekleştirilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 3. havalimanı inşaatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Paylaşımlarında İstanbul ve Türkiye'nin 21 yıl öncesiyle bugününün gerek nüfus, gerek ekonomi bakımından çok farklı olduğunu kaydeden Sakarya, şunları yazdı:

"İstanbul'un, Türkiyem'in 21 yıl önce nüfusu kaçtı, bugün kaç? 21 yıl önce kaç araç vardı, bugün kaç? İstanbul üzerinden 21 yıl önce karayoluyla yapılan ihracat ne kadardı, şimdi ne kadar? Daha buna benzer pek çok soru sorabilirim. Araştırınca görürsünüz şartların 21 yılda ne kadar değiştiğini. Dün gerek olmayan bugün elzem olur. Bazen bırakmak lazım önyargıları, yerleşmiş görüşleri. Pozitif ve olumlu bakmak, çağın gereklerini yakalamak ve takdir etmek lazım bazen. Bazı mimari yapılar, eserdir. 10 yılda bir bile gidilmez ama gurur duyulur. Unutmayalım bu ülkenin pek çoğu daha 1. köprüden geçmedi bile. Yılda 1 kez geçmesek bile 3. köprü gurur duyulacak bir projedir. Hem günün gereği hem de yarının olmazsa olmazıdır. Hayatım boyunca 3 sefer kullandım ama Bolu Dağı tünelinden gurur duyuyorum. 12 hükümet boyunca yapımı sürdü diye değil, işe yarıyor diye. İhtiyacı önceden görür, önlemini alırsan işe yarar bir iş yapmış olursun. İhtiyacın son anda farkına varırsan kaos yaratmış olursun. Bazı bakış açılarına göre Marmaray da gereksiz bir proje. 'Tarihi dokuydu, deniz altı yaşamıydı' falan. Gelin bir de İstanbullu'ya sorun. Avrupada'ki aktarma merkezi olan ülkelerin ödü kopuyor 3. havalimanı inşaatından. National Geographic'de Dubai Havalimanı'nı seyredip 'vay be' diyeceğinize, yaptığımız 3. havalimanı ile gurur duyun. Bitince tüm dünya 'vay be' diyecek." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Çukurova İstanbul Sakarya Dubai Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title