Haberler

CUE Projesi, İDANS Festivali'nde

Diego Agullo tarafından organize edilen CUE projesi spontan ifade ve disiplinler arası doğaçlama alanlarını araştırıyor.

CUE Projesi Cervantes Enstitüsü Desteği ile İDANS Festivali'nde…

Riga, Rotterdam, Berlin ve Barcelona gibi şehirlerde geliştirilmiş olan CUE projesi Cervantes Enstitüsü desteği ile İDANS Festivali kapsamında 21 Ekim Cuma günü saat 22.00'de Hamursuz Fırın'da ücretsiz olarak sunulacak..

CUE spontan olarak üretilen farklı disiplinlerin birbirleriyle diyaloğa geçtiği bir "olay"dır. CUE olay süresince mekanda gerçekleşen her şeyin toplamıdır. CUE'nun amacı bir sonuç ortaya koymak olmadığı gibi bir ürün yaratma girişimi de değil, çok farklı insanların kolektif bir eşzamanlı eylemler oyununda sıkıntı çekmeleri ya da iyi vakit geçirmeleri için uygun koşulları yaratmaktır. Araştırılan yeni, kendiliğinden ve istikrarsız bir iletişim biçimi aramaktan başka bir şey değildir.

Diego Agulló (Madrid, 1980) müzisyen, oyuncu, dansçı, düşünür ve film yönetmenidir. Madrid'deki Autónoma Üniversitesi'nde felsfe eğitimini tamamladı. 2005 yılında Berlin'e taşındı ve video, performans ve müzik alanlarında araştırmalar yaptı. Berlin'de ve farklı kentlerde 2006 yılından beri aylık doğaçlama olayı CUE'yu gerçekleştirmektedir.

Vaktinin yarısını Berlin'de, diğer yarısını da SNDO (The School for New Dance Development) ile birlikte yaptığı çalışmalar için Amsterdam'da geçirmektedir. Çalışmalarını iDANS Festivali (İstanbul), Plateaux Frankfurt, Context #7 (HAU, Berlin), Something Raw (Frascati, Amsterdam), Bakü Bienali ve Vilnius Bienali'nde sunmuştur. Videoları ise 57. Berlinale Film Festivali, MONA Detroit Çağdaş Sanat Müzesi, Dance Theater Workshop (New York), Asahi Art Square (Tokyo), Selanik Film Festivali, Xtend 2010 Oxford Dijital Medya Merkezi, Casa Encendida (Madrid), POOL 07 Dock 11 (Berlin) ve Musée des Abbatoirs (Toulouse) gibi yerlerde gösterildi.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title