Haberler

Cudi Dağı'nda Silah Sesleri Yerini Turizm Gezisine Bıraktı

Şırnak'ın Silopi İlçe Kaymakamlığı'nın yürüttüğü ‘Gençler için çözüm zamanı’ (Solution Time For Young People) projesi kapsamında, 5 farklı ülkeden gelen üniversite öğrencileri, sürekli çatışmaların yaşandığı ve çözüm süreciyle birlikte huzurun hakim olduğu Cudi Dağı'nda poşu takarak halay çekti.

Şırnak'ın Silopi İlçe Kaymakamlığı'nın yürüttüğü 'Gençler için çözüm zamanı' (Solution Time For Young People) projesi kapsamında, 5 farklı ülkeden gelen üniversite öğrencileri, sürekli çatışmaların yaşandığı ve çözüm süreciyle birlikte huzurun hakim olduğu Cudi Dağı'nda poşu takarak halay çekti.

Kaymakamlık tarafından yürütülen proje kapsamında Silopi'ye gelen 35 yabancı öğrenciye Cudi Dağı eteğinde bulunan Görümlü beldesinde yemek verildi. Yöresel yemekleri yiyen öğrenciler daha sonra tercümanları aracılığı ile kahve falına baktı. Yemek sonrasında Cudi Dağı eteğinde piknik yapan vatandaşlarla bir araya gelen yabancı öğrenciler burada önce poşu bağladı, ardından Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Proje hakkında konuşan Ukraynalı öğrenci Nata Masechko, Türkiye'ye daha önceden geldiğini söyledi. Nata Masechko, "Bundan önce 2 kez Türkiye'ye geldim, ama daha önce gittiğim yerler ile burası arasında çok büyük fark var, orası başka Türkiye, burası başka Türkiye sanki. Buraya gelmeden önce internette bir araştırma yaptım. Yaptığım araştırmada hep asker ve savaşla ilgili sonuçlar buldum. Ancak böyle olmadığını buraya geldiğimde gördüm ve düşüncelerim çok değişti, medyadaki gerçekle çok farklı. Gerçekten buradaki insanlar çok yardımseverler. Biz farklı bir kültürden, faklı bir bölgeden geliyoruz, aynı dili konuşmamamıza rağmen bize kendi yemeklerini, evlerini açtılar paylaştılar. Bize yemeklerinden yedirdiler. Gelmeden önce çözüm sürecini duymuştum, onunla ilgili yürüyor mu, yürümüyor mu diye aklımda soru işaretleri vardı. Ama geldikten sonra bu insanların bu kadar güzel ev sahipliği yaptıklarını görünce bu sürecin burada yürüdüğünü anladım. Önce Avrupa Birliği'ne sonra Silopi Kaymakamlığı'na çok teşekkür ediyoruz. Biz de sizi kendi ülkemize bekliyoruz, misafirperverliğimizi göstermek istiyoruz. Şu anda ülkemizde büyük karışıklıklar var ama umarım biz de bunları atlatacağız" dedi.

Gürcistanlı öğrenciler ise Türkiye'yi ve Silopi'yi çok beğendiklerini söyledi. Öğrenciler Silopi'yi bekledikleri bir yer olarak görmediklerini, aksine çok yaşanabilir bir yer olduğunu ve insanların çok misafirperver olduğunu belirtti. Proje koordinatörü Ali Bilgin, projenin AB tarafından finanse edildiğini söyleyerek, "Gençler için çözüm zamanı adlı projemize Polonya, Tunus, Gürcistan, İtalya ve Ukrayna'dan toplam 35 üniversite öğrencisi katılıyor. Öğrencilerimize kültürümüzü tanıtmak adına gezdiriyoruz. Kendileri buraları görmekten çok mutlu olduklarını ifade ediyorlar" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Şırnak Silopi Cudi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title