Haberler

Çubuklu Hanımların Ankara Gezisi

Çubuk Belediyesi, ilçede yaşayıp da başkenti gezip tanıma olanağı bulamayan ev hanımları için geziler düzenliyor.

Çubuk Belediyesi, ilçede yaşayıp da başkenti gezip tanıma olanağı bulamayan ev hanımları için geziler düzenliyor.

Çubuk Belediyesi'nin Ankara'nın başkent oluşunun 89. yılı kutlamaları dolayısıyla düzenlediği etkinlikte kadınlar, Anıtkabir ile tarihi ve turistlik mekanları ziyaret etti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ankara gezisine ilgi büyük oldu. Yaklaşık 45 kadının katıldığı gezide, birçok kadın ilk defa Anıtkabiri ve Ulucanlar Cezaevini gezme imkanı buldu. Kadınlar ilk olarak mozoleyi, ardından müzeleri gezdi. Rehberden Anıtkabir hakkında bilgi alan Çubuklu hanımlar, daha sonra Kocatepe Camii, Hamamönü, Tacettin Dergahı, Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi ve resim sergisi, Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabri, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Hacı Bayram Veli Camii, Gül Baba Türbesi ve Estergon Kalesini gezdi.

Sabah erken saatlerde başlayıp akşama kadar süren gezide, başkentin tarihi ve turistik yerlerini gezen hanımlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirirken, Hacı Bayram Veli Camii'nde namaz kılıp türbelerde dua ederek farklı bir gün geçirmenin mutluluğunu da yaşadılar.

Hanımların toplumdaki yeri ve öneminin farklı olduğuna dikkat çeken Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, "Toplumumuzun ve ailelerimizin temeli olan kadınlarımızı hiçbir zaman unutmuyoruz, onların huzur ve mutluluğu için elimizden geleni yapıyoruz. Hanımlarımıza yönelik düzenlediğimiz geziler ve sosyal etkinlikler de onları hiçbir zaman unutmadığımızın bir göstergesidir" dedi.

Gezi sayesinde ilk kez başta Anıtkabir olmak üzere Ankara'nın tarihi ve turistlik mekanlarını gördüğünü söyleyen Hatice Acar, "Devletimizden, Belediye Başkanımız Lokman Özden'den Allah razı olsun. Daha önce Anıtkabir'e gitmemiştim. Anıtkabir'i çok güzel buldum, bu yaşımıza kadar görmediğimiz yerleri bugün başkanımız sayesinde gördüm" diyerek duygularını dile getirdi.

Gezi sırasında kendilerini en çok etkileyen yerlerden birisinin de Ulucanlar Cezaevi Müzesi olduğunu vurgulayan Hediye Şahin de, "Gezi çok güzeldi. En çok dikkatimi çeken Ulucanlar Cezaevi'nin müze olarak kalması oldu. Cezaevinin nasıl bir şey olduğunu sadece televizyonlardan görüyorduk. Ama bugün burada birebir gerçek olarak yaşadık. Cezaevinde çok zor şartlarda yaşadıklarını sağımıza solumuza bakarak anlıyoruz ve çok etkilendik. Allah kimseyi cezaevine düşürmesin"dedi.

Katılımcılara gezi sonunda gezilen yerler hakkında sorular sorulurken, doğru cevap verenlere çeşitli hediyeler verildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çubuk Belediyesi Anıtkabir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title