Haberler

Çubuk'ta Sıra Gecesi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde sıra geceleri etkinliği gerçekleştirildi.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde sıra geceleri etkinliği gerçekleştirildi.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik, Kışlacık Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Kışlacık Mahallesi'nde eski jandarma karakolunu düzenleyerek sosyal tesis haline getirdiklerini, burada sıra gecesi gibi etkinlikler düzenleneceğini söyledi.

Dedelerinin, babalarının ve gençken kendilerinin yaşadığı güzel gelenek ve görenekleri geleceğe taşıma istediklerini belirten Acehan, "Bugün soru cevapla Çubuk'un hafızası, kara kutusu olan ağabeylerimizden geçmişimizi dinleyeceğiz ve canlandıracağız. Birkaç saat de olsa telefondan, televizyondan, bilgisayardan uzak kalacağız. Bu bir başlangıç, bundan sonra bu etkinlikleri sürdüreceğiz." dedi.

Programda Çubuk'un eski fotoğraflarından oluşan bir slayt gösterimi yapıldı.

Programda dağıtılan gözleme, kestane, börek ve çiğ köfteleri yiyen konuklar, Yüksel Aslan ve Osman Çulha tarafından seslendirilen türkülerle eğlendi.

Sıra gecesine İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Baki Demirbaş, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Çubuk Platformu Başkanı Şuayip Yaman, Ankara Kulübü Derneği Başkan Yardımcıları Selami Aktepen ve Müslüm Arslan, Ankara Kulübü Derneği Çubuk Şubesi Başkanı Zekai Erkan ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çubuk Belediyesi Tuncay Acehan Murat Aslan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title