Haberler

Çubuk'ta Ramazan Geleneği 8 Yıldır Sürdürülüyor

Çubuk ilçesine bağlı Yukarı Çavundur Mahallesi'nde 8 yıldır sürdürülen gelenekle her gece bir ailenin kazanda pişirdiği yemekle iftar açılıyor.

Mahallede 8 yıl önce bir iş adamı tarafından başlatılan ve daha sonra mahalle halkı tarafından sahiplenilerek sürdürülen iftar geleneğince, aynı kazanda pişirilen yemeklerle tek iftar sofrası kuruluyor. Mahalle halkı, sürdürdüğü iftar geleneğiyle diğer mahallelere de örnek oluyor.

Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen toplu iftar geleneğinin devam ettiği 500 nüfuslu mahallede, iftariyeliklerin masrafını her gün bir aile üstleniyor.

Dernek Başkanı Osman Şahbudak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında tüm mahalle halkının ve uzaktaki yakınlarının bir araya gelip birlikte iftar yaptığını söyledi.

Organizasyonu derneklerinin yaptığını ancak iftariyelikleri her gün durumu iyi olan bir ailenin üstlendiğini belirten Şahbudak, "Her gün bir hayırseverin ya da ailenin verdiği iftara tüm hemşehrilerimiz davetli ve onlar da katılıyorlar. Yaklaşık 8 yıldır kimse evinde iftar yapmıyor. Bu sofranın özelliği zengin, fakir ayrıt etmeden herkes bu sofra etrafında toplanıyor ve iftarını yapıyor. Bu sofraların en önemli özelliklerinden bir tanesi de mahalleden göç etmiş vatandaşların iftar vesilesiyle aynı sofrada buluşmaları." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Çavundur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title