Haberler

Çubuk'ta İlaçlama Seferberliği Başlatıldı

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, ilçede haşereyle mücadele seferberliği başlattıklarını söyledi.

Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulunan Demirbaş, son zamanlarda yapılan şikayetleri değerlendirmeye aldıklarını belirtti.

Demirbaş, sokak hayvanları ve haşereyle mücadele konusunda gelen şikayetlerin, ilk sıralarda olduğunu kaydederek, "5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve ilgili yönetmeliklere uygun olarak ilçemizde sok hayvanlarının bakım ve beslenmesi konusunda yoğun bir çalışma başlattık." dedi.

Kurulan özel ekiple, sokak hayvanlarının rehabilitasyon amacıyla barınağa alındığını vurgulayan Demirbaş, şunları söyledi:

"Barınaklarda kuduz ve parazit aşıları yapılıyor. Anne ve yavruların bakım ve beslenmesi yapılıyor. Daha sonra uygun olanalar Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle birlikte kısırlaştırmaları yapılır. Bu kapsamda da 2018 yılında 600 adet sokak hayvanı barınağına alınmış ve bunlardan 350'isi kısırlaştırılmıştır. Biz bu sayıyı biraz daha artırarak, daha fazla sokak hayvanına bu hizmetleri vermeyi amaçlıyoruz. Bu hizmetin yanında, çöp toplama alanında bulunan doğal barınakta 300'e yakın sokak hayvanına günlük besleme ve barınma hizmeti verilerek şehir merkezinden uzak tutmayı hedeflemekteyiz."

Demirbaş, mevsim şartları nedeniyle haşereyle mücadeleye büyük önem verdiklerine işaret ederek, "Bilindiği üzere ilçemiz tarım ve hayvancılığın yoğun yapıldığı bir ilçedir. Öte yandan özellikle bu yıl yoğun bir yağış almış durumdayız. Bu da sineklerin üreme olanağını daha çok artırmıştır. Bu nedenle de sinek larvalarına yönelik gübre, çöp ve organik atıkların olduğu yerlerde ilaçlama çalışmalarına yoğun bir şekilde ağırlık verdik." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Baki Demirbaş Çubuk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title