Haberler

Çubuk Belediyesi'ne Japon Büyükelçiliği'nden Misafir

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği Basın ve Eğitim Ataşesi Ayako Oishi, Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca'yı Makamında Ziyaret Etti.

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği Basın ve Eğitim Ataşesi Ayako Oishi, Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca'yı makamında ziyaret etti.

Son yıllarda düzenlemiş olduğu festival sayesinde ulusal basında ismini duyurmayı başaran Ankara'nın Çubuk ilçesi, sık sık yabancı konukları ağırlıyor. Japonya Büyükelçiliği Basın ve Eğitim Ataşesi Ayako Oishi, Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca'yı makamında ziyaret ederek ilçe ve festival hakkında bilgi aldı. Daha sonra Başkan Tuğluca ile birlikte Çubuk Temel Eğitim İlköğretim Okulu'nda öğrencilere Japonya ve Japon kültürü hakkında sinevizyonlu sunum yapıldı. Ayako Oishi, sunumda öğrencilere Japonya

hakkında sorular sordu ve doğru cevap veren öğrencilere hediyeler vererek ödüllendirdi.

Başkan Adem Tuğluca, ziyaret hakkında yaptığı açıklamada, 3 yıldır yaptıkları Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali sayesinde Çubuk'un adını yerel ve ulusal alanda duyurduklarını belirtti. Misafirlere yöre kültürü hakkında bilgiler verdiklerini de ifade eden Başkan Tuğluca, "Ayrıca gelen misafirlerimiz de kendi ülkelerinin kültürlerini bizlere sergiliyorlar. Bu şekilde kültür kaynaşması oluyor. Biz bu tip etkinliklerin çok faydalı olduğuna inanıyoruz" dedi.

(TS-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title