Haberler

Cübbeli Protesto

Avukatlar, Polisin Sözlü Ve Fiili Engellemesini Kınamak İçin Yürüdü.

Şanlıurfa Barosu'na bağlı avukatlar, polislerin kendilerine yönelik sözlü ve fiili baskıda bulunduğunu ileri sürerek cübbeleriyle protesto yürüyüşü düzenledi. Adliye binasından alkışlar eşliğinde kent merkezine kadar yürüyen avukatlar adına konuşan Baro Başkanı İrfan Güven, "Polisin hukuk tanımaz, zorba tutum ve davranışını şiddetle kınıyoruz" dedi.

Dün öğlen saatlerinde, tutuklanan BDP ve İHD üyesi kadınların serbest bırakılması için Şanlıurfa Cezaevi'ne yürüyüş düzenleyen bir grup kadın ile yürüyüşe izin vermeyen polis arasında arbede çıkmış, 31'i kadın 34 kişi gözaltına alınmıştı. Gerginliğin ardından gözaltına alınanların bir bölümü Eyyübiye Polis Merkezi'ne götürüldü. Şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan kişilerin yanına giden bazı avukatlar ise içeri alınmayarak polislerin hakaretine maruz kaldıklarını ileri sürdü. Avukatların şikayeti üzerine Baro Başkanı İrfan Güven bazı yönetim kurulu üyesi avukat ile birlikte gittiği Eyyübiye Polis Merkezi'ne alınmadı.

Baro yönetimi yaşananların ardından polisin tutumunu kınamak için öğle saatlerinde protesto yürüyüşü düzenledi. Adliye binasında toplanan yaklaşık 200 avukat cübbelerini giydikten sonra alkışlar eşliğinde kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Polisin güzergah üzerinde önlem aldığı ve yaklaşık bir kilometre yürüyen avukatlar, Karakoyun İş Merkezi önüne geldi. Burada avukatlar adına basın açıklamasını okuyan Baro Başkanı İrfan Güven, polisin kendilerine yönelik tutumunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Baro Başkanı sıfatı ile gittiği polis merkezinden, emniyet amirinin talimatı ile uzaklaştırıldığını ifade eden Güven, şöyle konuştu:

"Dün Eyyübiye Polis Merkezi'nde mesleklerini icra eden bazı avukat arkadaşlarımıza yönelik sözlü ve fiili engellemelerin meydana geldiği bilgisinin baro başkanlığımıza intikal etmesi ardından, biz de olayı anlamak üzere polis merkezine gittik. Polis merkezinde bana ve genel sekreterimize karşı son derece nezaketten uzak bir üslup kullanıldı. Baro başkanı olduğumu hatırlatmama rağmen polis merkezi amiri olan kişi, 'Sen de dahil hepiniz buradan uzaklaşın, burada hukuku bilen sadece sen misin?' şeklinde son derece yakışıksız ve kaba bir üslup kullanmış ve emrindeki polislere 'Bunları derhal buradan uzaklaştırın' talimat vermiştir. Polis merkezi amiri ve memurlarının bu hukuk tanımaz, zorba tutum ve davranışlarını şiddetle kınıyoruz. Avukatlık mesleği; kamu hizmeti olduğu için yasa ile güvence altına alınmıştır. Hal böyle iken, bu polis merkezindeki kolluk görevlilerinin mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik bu hukuk tanımaz, çirkin tutum ve davranışlar asla kabul edilemez. Savunma mesleğimizi engelleyen ve yasal sınırları hiçe sayarak hukuku çiğneyen, her kim olursa olsun baromuzdan en etkin ve en üst düzeyde gereken karşılığını görecektir. Baro yönetim olarak polis merkezindeki görevli amir açığa alınıncaya kadar bu merkeze sunulan CMK hizmetini durdurma kararı aldık. Ayrıca ilgililer hakkında Cumhurbaşkanlığına, TBMM, Başbakanlığa, Adalet Bakanlığı'na, İçişleri Bakanlığı'na ve Şanlıurfa Valiliği'ne şikayette bulunup Türkiye Baro Birliğine bildirilmesine karar verdik."

Açıklamanın ardından cübbelerini çıkaran avukatlar, daha sonra dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title