Haberler

    Cübbeli Ahmet'e 'Dini Değerleri Aşağılama' Suçlamasıyla Dava Açıldı

    Güncelleme:

    "Cübbeli Ahmet Hoca" hakkında, yazdığı bir kitapta, "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

    Kamuoyunda, "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hakkında, yazdığı bir kitapta, "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açıldı.

    Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Ahmet Mahmut Ünlü tarafından kaleme alınan, Tuana Basım Yayın tarafından dağıtımı yapılan "Şifa Ayetleri" isimli kitabın 42. ve 43. sayfalarında "erkeğin tenasül uzvu için okunacak dualar" başlığı altında halkın din duygularının alenen tahkir edildiği yönünde şikayette bulunulduğu belirtildi.

    İddianamede, Ünlü'nün savcılığa verdiği ifadeye de yer verilirken, şüpheli Ünlü'nün savunmasında soruşturmaya konu 42. ve 43. sayfalardaki bilgileri başka bir kitaptan alıntı yaptığını belirttiği ancak, sayfanın alt kısmında dipnot gösterilmediği, hangi sayfaların alıntı olduğuna dair bilgi verilmediği kaydedildi.

    "DOĞRULUĞUNU GÖSTEREN BİR BİLGİ BULUNMUYOR"

    İddianamede, şunlar kaydedildi:

    "Diyanet İşleri Başkanlığının 14 Ocak 2016 tarihli yazısında, 'Kuran-ı Kerim'deki bazı surelerin, ayetlerin ve Allah'ın isimlerinin suya okunması ve bu suyun tedavide kullanılmasına yönelik dile getirilen tertip ve yöntemlerin sahih kaynaklarımızda bir dayanağı olmadığı gibi Kur'an ve sünnette bu tertip ve uygulamaların doğruluğunu gösteren bir bilgi bulunmamaktadır. Mezkur Sure, ayet ve Esma-ı Celile'nin manalarından hareketle bu ve benzeri tertiplerin oluşturulması tasvip edilemez. Kur'an ayetlerinin ve Esma-ı Şerife'lerin bu gibi konularda istismar edilmesi Kuran'ın mehabetine yakışmayacağı gibi halk nazarında da olumsuz duygu ve anlayışlara yol açabilir.' denilmektedir. Dosya kapsamındaki bilgi, belge, savunma ve tüm delillere göre şüphelinin Kur'an, hadis ya da sünnete dayanmayan bir takım yöntemlere halkın dini duyguları incitecek şekilde yer verdiği, halk nazarında olumsuz duygu ve anlayışlara yol açabilecek bilgilerin doğruluğunu gösteren bir kaynak bulunmadığı, atılı 'dini duyguların alenen aşağılanması' suçunun işlendiği kanaatine varılmıştır." denildi.

    1 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

    İddianamede, şüpheli Ahmet Mahmut Ünlü hakkında, "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Davanın duruşması önümüzdeki günlerde Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Ahmet Mahmut Ünlü Bakırköy Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
    500

    Yorumlar (120)

    sappık:

    malına mülküne ol konulup vatandaşlıktan atılmalı

    8
    57
    yanıtYanıtla
    DAVUT:

    BU HZ. MUHAMMED İN FAKİRLİĞİNİ YOKSULLUĞUNU ANLATIYOR AMA BİNDİĞİ ARABA SON MODEL EVİDE MİLYON DOLARLIK. DİN TÜCCARLİĞİN DA İYİ PARA VAR ARKADAŞ ZATEN HALK TA CAHİL UMRUNDA DEĞİL SÖMÜRÜLMEK.

    11
    19
    yanıtYanıtla
    DAVUT:

    BEN ARAP OĞLU ARABIM DİNİMİ SEN Mİ BANA ÖGRETECEKSİN. ACABA SEN HİÇ KURAN I ELİNE ALIP OKUDUN MU ÇÜNKÜ SİZ MÜSLÜMAN IM DİYİP HİÇ KURAN I KERİM İ ELİNİZE ALMAMIŞ BİR MİLLETSİNİZ. KERİZ GİBİ HER ŞEY E İNANIYORSUNUZ.

    yanıt1
    yanıt0
    VFWcS37:

    AKTÜRK FATİHAYİ SEN 24 SAAT OKU CENNETTEN SRSS KAZAN. HEMEN BASLAYANA YANİNDA İKİ HURİ BEDAVA BOL BOL ŞEY YAPARSİNİZ.

    yanıt1
    yanıt0
    dede:

    bu adamın üstünde çok oyun oynadılar ama hapise koyamadılar ALLAH Seni korusun hocam

    16
    11
    yanıtYanıtla
    yalancıhoca:

    Allah müslümanları bu gibi din tacirlerinden kurtarsın

    10
    15
    yanıtYanıtla
    XlMobil-IOS:

    Bu adam bir şizofreni hastası acilen tedavi edilmeli veya bütün faliyetleri durdurulmalı

    5
    20
    yanıtYanıtla
    Knms:

    Işidin danışmanı demiş biri çok cahilsin keşke ölsen dicem, adam her konuşmasında lanetliyo işıdi at gözlüğüyle bakmayın

    23
    2
    yanıtYanıtla
    BOZKURT:

    CÜBBELİ HOCAYA BURADA ATANLAR. . DİN DÜŞMANI PARALELLER- KURAN BİZE YETER PEYGAMBERE GEREKYOK DİYEN ŞİACILAR. LAFTA DEMOKRATLAR SÖZDE LAİKLER. . . ATEİSTLER. . BİRDE SITRI KEFERELER. . GERİSİNİN CÜBBELİYLE ZATEN Bİ DERDİ YOK

    24
    0
    yanıtYanıtla
    vali:

    Hocam bosver acsinlar amaclari seni susturmak devam . bu ülkenin haini ve jafiri bitmez. . .

    19
    5
    yanıtYanıtla
    Tüm 120 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title